13/08/2021 14/08/2021 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Ανατόλι Βίκτοροφ την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021. Ο Ρώσος διπλωμάτης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ στη Μικρά Αίθουσα του Θρόνου. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής...
13 Αυγούστου, 2021 - 22:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 2:36

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Ανατόλι Βίκτοροφ την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021. Ο Ρώσος διπλωμάτης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ στη Μικρά Αίθουσα του Θρόνου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν και ο Β´ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσίας στο Ισραήλ Α. Γκαβρίλοφ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν ζητήματα εκκλησιαστικής και διπλωματικής συνεργασίας. Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Α. Βίκτοροφ και ο Μακαριώτατος τόνισαν τη σπουδαιότητα της διατήρησης του διεθνούς διαλόγου μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με σκοπό την διαφύλαξη της Χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή και επισήμαναν τις βλαβερές συνέπειες του διχασμού της Ορθοδοξίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Ρώσος Πρέσβης υπογράμμισε την σταθερή γραμμή της εξωτερικής πολιτικής του Ρωσίας, η οποία αποβλέπει στην παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και στην προστασία των συμφερόντων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων