13/09/2021 13/09/2021 Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ, Α. Βίκτοροφ, είχε την περασμένη εβδομάδα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Στη συνάντηση επίσης έλαβαν μέρος ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν και ο Β´ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής...
13 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:33

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ, Α. Βίκτοροφ, είχε την περασμένη εβδομάδα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Στη συνάντηση επίσης έλαβαν μέρος ο Γέρων Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν και ο Β´ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ισραήλ Α. Γκαβρίλοφ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πολιτειακής-ομολογιακής συνεργασίας στο πλαίσιο της ενισχύσεως της ενότητας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, μεταξύ άλλων και διά της υποστηρίξεως του διεκκλησιαστικού διαλόγου. Επισημάνθηκε η σημασία της διαφυλάξεως του ισχύοντος θρησκευτικού καθεστώτος στο έδαφος του Ισραήλ.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα ζητήματα εξασφαλίσεως του απαραβίαστου των ορθοδόξων θρησκευτικών μνημείων και ιερών προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους.

Ο Α. Βίκτοροφ τόνισε το αμετάβλητο της γραμμής της Ρωσίας, που στοχεύει στην υποστήριξη και προστασία των συμφερόντων των ορθοδόξων χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων