30/06/2022 30/06/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στην Ελλάδα Δαυίδ Σαλτιέλ την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο του κ. Μπαράκ και τη συνεργατίδα του Μαρία-Αγγελίνα Χατζησταματίου. Ο κ. Σαλτιέλ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκε η...
30 Ιουνίου, 2022 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2022 - 9:50

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στην Ελλάδα

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας στην Ελλάδα Δαυίδ Σαλτιέλ την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο του κ. Μπαράκ και τη συνεργατίδα του Μαρία-Αγγελίνα Χατζησταματίου.

Ο κ. Σαλτιέλ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκε η ιερά ιστορία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, η οποία αποτελεί τη βάση, την πηγή και τη δύναμη του Εβραϊκού λαού και του Χριστιανισμού. Όπως επεσήμαναν οι δύο πλευρές, η Ιερά Ιστορία χαρακτηρίστηκε ως αποκάλυψη του θεού, γινόμενη αποδεκτή διά της πίστεως, ενώ η φιλοσοφία είναι η διά του λόγου εξέταση του επιστητού.

Επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο διάλογος που διεξάγεται μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Ιουδαϊσμού στο πλαίσιο της δημιουργίας προϋποθέσεων ειρηνικής θρησκευτικής συνύπαρξης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν δώρα με τον κ. Σαλτιέλ να προσφέρει στον Μακαριώτατο ένα βιβλίο-άλμπουμ με θέμα τη ζωή της Εβραϊκής Κοινότητητας Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 1897-1917, ενώ η κα. Χατζησταματίου προσέφερε ένα CD Εβραϊκής μουσικής.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προσέφερε στους επισκέπτες από ένα σταυρό και στον κ. Σαλτιέλ έναν επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ.

Μετά τη συνάντηση με τον Μακαριώτατο, οι επισκέπτες μετέβησαν στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων