29/09/2022 30/09/2022 Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15ης / 29ης Σεπτεμβρίου 2022 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων. Στο επίκεντρο της συνομιλίας μεταξύ των δύο πλευρών βρέθηκαν οι αρχαίοι δεσμοί μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 2:53

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) της Κύπρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15ης / 29ης Σεπτεμβρίου 2022 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου τον υποδέχθηκε θερμά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας μεταξύ των δύο πλευρών βρέθηκαν οι αρχαίοι δεσμοί μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων από τις ημέρες των Αποστόλων, ενώ έγινε αναφορά και στην άφιξη πλήθους Κυπρίων προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα την προηγούμενη ημέρα για την εορτή του Τιμίου Σταυρού.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία στον Άγιο Φιλούμενο, καθώς και στην μεγάλη προσφορά των Κυπρίων Αγιοταφιτών Πατέρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ακόμη, οι δύο πλευρές συζήτησαν για θέματα που αφορούν την περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο και την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στη Μεγαλόνησο.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τον ρόλο της Εκκλησίας, ως συνδετικό κρίκο ενότητας του πολύπαθου Κυπριακού λαού κατά τη διάρκεια των εισβολών στη Μεγαλόνησο.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάδειξη και συντήρηση της Βιβλιοθήκης της Μονής του Τιμίου Σταυρού του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τον κ. Σταύρου Ανδρέου και στις αγαστές σχέσεις της Σιωνίτιδος Εκκλησίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση στον κ. Νεοφύτου επάργυρου πίνακα της πόλης των Ιεροσολύμων και εικόνας της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης από τον Μακαριώτατο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο, αναχώρησε για να προσκυνήσει στο Ναό της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων