07/06/2022 10/06/2022 Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Ανατόλι Βίκτοροφ την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Κράτους και θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς και η ενίσχυση της πνευματικής ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών. Επίσης στην συνάντηση οι δύο πλευρές τόνισαν την σημασία της...
07 Ιουνίου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 1:21

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ

Επίσκεψη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Ανατόλι Βίκτοροφ την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις μεταξύ Κράτους και θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς και η ενίσχυση της πνευματικής ενότητας μεταξύ των Ορθοδόξων πιστών.

Επίσης στην συνάντηση οι δύο πλευρές τόνισαν την σημασία της διατήρησης του ιστορικού και θρησκευτικού στάτους κβο στο Ισραήλ με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στo ζήτημα της διασφάλισης του απαραβίαστου των Ορθοδόξων προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους.

Ο κ. Βίκτοροφ εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ρωσίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σχετικά με το ζήτημα της διένεξης του Πατριαρχείου με την εξτρεμιστική εποικιστική οργάνωση Ateret Cohanim αναφορικά με ακίνητα που βρίσκονται στην Πύλη της Γιάφας στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, εξέφρασε την πάγια δέσμευση της χώρας του υπέρ της προστασίας των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ, και ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν.

Η συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου με τον Πρέσβη της Ρωσίας στο Ισραήλ ήταν μέρος σειράς διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο Μακαριώτατος την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το ope.gr, ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήριο Τσιόδρα και τον πρώην Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων