10/08/2022 11/08/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022 ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαραλάμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και συνεργάτες του. Ο κ. Πετρίδης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την...
10 Αυγούστου, 2022 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2022 - 3:46

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022 ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαραλάμπος Πετρίδης, συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Κύπρου στο Ισραήλ κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου και συνεργάτες του.

Ο κ. Πετρίδης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την επίσκεψη και την συνάντηση που ακολούθησε, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που συνδέουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με την Κύπρο, την οποία χαρακτήρισε αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού έθνους. Μαρτυρία των στενών σχέσεων είναι η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, επισήμανε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ενώ σημείωσε ότι παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Μεγαλόνησο.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας πρόσθεσε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι μικρή Εκκλησία, την οποία ανυψώνει ο Άγιος Τάφος, η κορωνίδα των Προσκυνημάτων, και διασφαλίζει την ενότητα των Εκκλησιών. Ακόμη τόνισε το προσκυνηματικό, ποιμαντικό και ειρηνευτικό έργο του Πατριαρχείου, κάνοντας αναφορά παράλληλα στον αγώνα του Πατριαρχείου για τη διατήρηση του θρησκευτικού καθεστώτος στην Ιερουσαλήμ.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας προσέφερε στον Μακαριώτατο ένα έμβλημα του Υπουργείου. Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσέφερε στον Υπουργό μια εικόνα της Ιερουσαλήμ, μια εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και το βιβλίο της Ιστορίας της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη συνάντηση και στη συνέχεια μετέβη τον Πανάγιο Τάφο προκειμένου να προσκυνήσει.

Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Μακαριώτατο, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαραλάμπος Πετρίδης έκανε λόγο για «μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν το Ελληνικό Πατριαρχείο στο Ισραήλ και την αποστολή του, αλλά και τις άριστες σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων