15/06/2022 15/06/2022 Για το ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη διαφύλαξη των Πανάγιων Προσκυνημάτων, αλλά και την αγαθή σχέση που υπάρχει μεταξύ της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου συζήτησαν ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδδας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ το περασμένο...
15 Ιουνίου, 2022 - 9:03
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 9:13

Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης

Διαδώστε:
Στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης

Για το ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη διαφύλαξη των Πανάγιων Προσκυνημάτων, αλλά και την αγαθή σχέση που υπάρχει μεταξύ της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κύπρου συζήτησαν ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδδας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ το περασμένο διήμερο.

Στην έδρα του Πατριαρχεςίου τον κ. Υπουργό και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος και Αγιοταφίτες πατέρες.

Τί συζήτησαν

Στο πλαίσιο της επίσκέψεως έγινε ενδιαφέρουσα συζήτησις περί του ρόλου του Πατριαρχείου στην διαφύλαξη των Παναγίων Προσκυνημάτων, για τις ανέκαθεν αγαθής σχέσης αυτού μετά της Εκκλησίας της Κύπρου, περί της υποδοχής των Κυπρίων προσκυνητών, περί του ρόλου του Πατριαρχείου στην διασφάλιση της εκκλησιαστικής ενότητας από του Παναγίου Τάφου και μάλιστα υπό τις συνθήκες της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας αυτού στις τρεις πολιτικές επικράτειες σήμερα, περί της αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου το έτος 2017 και των νυν επισκευών της Ροτόντας και περί των προσφάτων προκλήσεων βίας υπό των εξτρεμιστών κατά των Χριστιανών και περί της αναμενομένης ανακαινίσεως του χώρου του Καθολικού του Ναού της Αναστάσεως.

Ευχαριστίες για την επίσκεψη

Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη και την πλήρη ενημέρωση, ο δε Μακαριώτατος ευχαρίστησε αυτόν διά το έντονο ενδιαφέρον του υπέρ του Πατριαρχείου.

Με αφορμή την επίσκεψη ο κ. Στυλιανίδης προσέφερε στον Μακαριώτατο πλακέτα με σειρά γραμματοσήμων της Πολιτικής Προστασίας, ο δε Μακαριώτατος απένειμε σε αυτόν επάργυρο πίνακα της Ιερουσαλήμ εικονίζοντα τον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως, εικόνα του Ιερού Κουβουκλίου και της Θεοτόκου και το βιβλίο της Ιστορίας Ιεροσολύμων του Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων