11/12/2021 11/12/2021 Επίσκεψη στον νεοδιορισθέντα Πατριαρχικό Επίτροπο στην Βηθλεέμ Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, συνοδευόμενος από μέλη της Αποστολής. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Βενέδικτος διορίσθηκε νέος Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ τον περασμένο Οκτώβριο. Κατά την διάρκεια της...
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2021 - 17:58

Στον Επίτροπο Βηθλεέμ η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή

Διαδώστε:
Στον Επίτροπο Βηθλεέμ η Ρωσική Εκκλησιαστική Αποστολή

Επίσκεψη στον νεοδιορισθέντα Πατριαρχικό Επίτροπο στην Βηθλεέμ Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτο πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στα Ιεροσόλυμα Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, συνοδευόμενος από μέλη της Αποστολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Βενέδικτος διορίσθηκε νέος Επίτροπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στη Βηθλεέμ τον περασμένο Οκτώβριο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία έγινε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, ο Σεβασμιώτατος μοιράσθηκε τις αναμνήσεις του από την επίσκεψή του στη Ρωσία μαζί με τον μακαριστό Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρό Διόδωρο, καθώς και από τη συναναστροφή του με τις αδελφές της Ιεράς Μονής Ορεινής. Επίσης, ανέφερε ότι με χαρά θα συνεχίσει τις φιλικές σχέσεις, που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής και του μακαριστού προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ιορδάνου κυρού Θεοφύλακτου.

Από την πλευρά του ο πατήρ Αλέξανδρος προσέφερε στον Πατριαρχικό Επίτροπο ιερό εγκόλπιο ως αναμνηστικό δώρο.

Με το πέρας της συνάντησης ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Θεοφυλάκτου στον τόπο ταφής του πίσω από το ιερό της βασιλικής της Γεννήσεως του Χριστού στη Βηθλεέμ.

Τα μέλη της Αποστολής επίσης μετέβησαν στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού, το οποίο ήταν το κατάλυμα της Αγίας Οικογένειας και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων