10/10/2022 10/10/2022 Με την ευλογία του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου, αντιπροσωπεία ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία πραγματοποίησε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2022. Την 1η Οκτωβρίου 2022 η αντιπροσωπεία γνώρισε το ιστορικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, την Παλαιά Πόλη. Σύμφωνα...
10 Οκτωβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2022 - 17:09

Προσκύνημα ενοριτών του Πατριαρχείου Μόσχας στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Προσκύνημα ενοριτών του Πατριαρχείου Μόσχας στους Αγίους Τόπους

Με την ευλογία του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου, αντιπροσωπεία ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία πραγματοποίησε προσκύνημα στους Αγίους Τόπους από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2022.

Την 1η Οκτωβρίου 2022 η αντιπροσωπεία γνώρισε το ιστορικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, την Παλαιά Πόλη. Σύμφωνα με την παράδοση οι προσκυνητές κρατώντας Εσταυρωμένους πορεύθηκαν την Οδό του Μαρτυρίου, κάνοντας στάσεις, που σχετίζονται με τις τελευταίας ημέρες της επιγείου ζωής του Χριστού. Η Οδός περνάει από τον τόπο της καταδίκης σε σταύρωση από τον Πόντιο Πιλάτο μέχρι τον Γολγοθά.


Κατά τις στάσεις ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας π. Γεώργιος Σεργκέεφ διάβαζε τη σχετική με το σημείο περικοπή του Ευαγγελίου και αμέσως μετά η ξεναγός παρέθετε συμπληρωματικές ιστορικές πληροφορίες. Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως οι προσκυνητές ασπάσθηκαν τον Πανάγιο Τάφο.

Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, την νύχτα της 2ας Οκτωβρίου οι προσκυνητές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, της οποίας με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ. Θεοφάνης. Επίσης συλλειτούργησαν ο υπεύθυνος της διαποίμανσης των πιστών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία π. Γεώργιος Σεργκέεφ και ο π. Αλέξιος Γκολοβίν, ο οποίος ποιμαίνει την κοινότητα της πόλης της Αττάλειας. Οι ψαλμωδίες αποδόθηκαν στην ελληνική και την εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα.

Στις 4 Οκτωβρίου 2022 στη Βασιλική της Γεννήσεως του Χριστού οι προσκυνητές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

Τις επόμενες ημέρες η ομάδα προσκυνητών επισκέφθηκε τη Γαλιλαία, το Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Χεβρώνα, τον τόπο της Βαπτίσεως του Χριστού στον Ιορδάνη, τη Λαύρα του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, τη Μονή στο Σαραντάριο όρος, την ιερά γυναικεία Μονή Ορεινής στο Εΐν Καρέμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων