01/08/2023 02/08/2023 Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1ης Αυγούστου 2023 με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, στην έδρα της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Αμμάν της Ιορδανίας. Κατά τη συνάντηση, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνόδευαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο...
01 Αυγούστου, 2023 - 20:01
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 2:18

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Αμμάν

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Αμμάν

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 1ης Αυγούστου 2023 με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, στην έδρα της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Κατά τη συνάντηση, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνόδευαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Αμμάν και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην αρχής της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Πατριαρχική Επιτροπεία στο Αμμάν με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καθώς και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, ο οποίος διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διατήρηση των Πατριαρχικών δικαιωμάτων και στην ενίσχυση της Χριστιανικής παρουσίας στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο με την Ιορδανία, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την βασιλική οικογένεια, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την συνέχιση και την εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ευγενική επίσκεψη και ανέφερε ότι προσεύχεται στον Κύριο να διαφυλάττει το κράτος της Κύπρου με τη Θεία Του Πρόνοια, διατηρώντας την ενότητα, την ελευθερία και την προστασία του από κάθε επίθεση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Απόψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκληρώνει τις επαφές του στην Ιορδανία, με το δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. Ayman Safadi.

Αύριο το πρωί ο Νίκος Χριστοδουλίδης και τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας θα μεταβούν από την Ιορδανία στη Ραμάλα, όπου ο Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Mahmoud Abbas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοβουλία Ιορδανίας – Κύπρου για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων