10/11/2020 10/11/2020 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος χθες το πρωί, είχε συνάντηση με τους δικαστές και τους  εκπροσώπους των εκκλησιαστικών δικαστηρίων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, αφορούσε διάφορα θέματα σχετικά με τα εκκλησιαστικά δικαστήρια του Πατριαρχείου που περιελάμβαναν: τα τέλη για τις δικαστικές διαδικασίες και τη...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 19:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 18:44

Συνάντηση για δικαστικά θέματα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Συνάντηση για δικαστικά θέματα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος χθες το πρωί, είχε συνάντηση με τους δικαστές και τους  εκπροσώπους των εκκλησιαστικών δικαστηρίων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, αφορούσε διάφορα θέματα σχετικά με τα εκκλησιαστικά δικαστήρια του Πατριαρχείου που περιελάμβαναν: τα τέλη για τις δικαστικές διαδικασίες και τη συνεργασία για την ενοποίησή τους, τη χωρική και γεωγραφική αρχή κάθε δικαστηρίου καθώς και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν οι διαδικασίες που απαιτούνται για όποιον ασπάζεται την Ορθόδοξη πίστης και την ανάγκη καταχώρισή τους από τα αρμόδια πολιτικά όργανα.

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα του διαζυγίου. καθώς εκείνοι που επιθυμούν να ζητήσουν διαζύγιο ή ακύρωση του γάμου πρέπει να παρευρεθούν πρώτα σε συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς ή ενοριακούς ιερείς, καθώς η Εκκλησία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ζευγαριών και στην επίλυση οικιακών διαφορών χωρίς να χρειάζεται να περάσει από διαζύγιο ή ακύρωση γάμου. Η συνάντηση εξέτασε επίσης σε ποιο βαθμό αποδέχονται τα εκκλησιαστικά δικαστήρια συμφωνία διαζυγίου που έχει επικυρωθεί από τα αστικά δικαστήρια.

Η συνάντηση τόνισε επίσης την ανάγκη αποσαφήνισης των τρόπων με τους οποίους τα ισραηλινά θεσμικά όργανα αντιμετωπίζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων της εκκλησίας. Αποφασίστηκε επίσης να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος για τα δικαστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η συνάντηση κατέληξε σε αρκετές αποφάσεις, όπως εργασίες για την ενημέρωση συνεδριών για τους δικαστές της εκκλησίας, τη διεξαγωγή περιοδικών συνεδριάσεων για τους δικαστές των Ορθόδοξων εκκλησιαστικών δικαστηρίων για να συζητήσουν τα εκκρεμή προβλήματα και, τέλος, να σχηματίσουν μια επιτροπή παρακολούθησης που αποτελείται από τους προϊσταμένους  σε Ορθόδοξα εκκλησιαστικά δικαστήρια για να συζητήσουν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια και να υποβάλουν τις συστάσεις τους στη Γενική Συνέλευση των δικαστών όπου, εάν εγκριθούν, θα υποβληθούν στον Μακαριώτατο για τελική έγκριση.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου του Μακαριώτατου Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλου για την αναβάθμιση των Ορθόδοξων εκκλησιαστικών δικαστηρίων με σκοπό να διασφαλιστεί ότι αυτά τα δικαστήρια διατηρούν την ακεραιότητα και παραμένουν προσηλωμένα στην βελτίωση της κοινωνίας των πολιτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων