11/05/2022 12/05/2022 Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποιήσαν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, κ. Δημήτρης Καιρίδης και κα Όλγα Κεφαλογιάννη το απόγευμα της Τρίτης 27ης Απριλίου /10ης Μαΐου 2022, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκο Λουκάκη και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα. Η...
11 Μαΐου, 2022 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 1:54

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων-Ελλήνων βουλευτών με επίκεντρο τις ταραχές στην Αγία Πόλη

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων-Ελλήνων βουλευτών με επίκεντρο τις ταραχές στην Αγία Πόλη

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποιήσαν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, κ. Δημήτρης Καιρίδης και κα Όλγα Κεφαλογιάννη το απόγευμα της Τρίτης 27ης Απριλίου /10ης Μαΐου 2022, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Κυριάκο Λουκάκη και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Ευάγγελο Βλιώρα.

Η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έτυχε θερμής υποδοχής από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο παρουσία Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο Μακαριώτατος τους ενημέρωσε για την πρόσφατη τεταμένη καταστάση στα Ιεροσόλυμα εξαιτίας πολιτικών και θρησκευτικών λόγων. Επίσης, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου και των άλλων Εκκλησιών των Ιεροσολύμων για την επικράτηση της ειρήνης, την διαφύλαξη του πολυθρησκευτικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα και του προσκυνηματικού καθεστώτος των Ιεροσολύμων, ιδιαιτέρως δε της Παλαιάς Πόλης.

Ερωτηθείς για τον διχασμό σήμερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Μακαριώτατος είπε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως Εκκλησία του Αγίου Τάφου και των Αγίων Τόπων καταβάλλει πολλές προσπάθειες για την άμβλυνση και στένωση του δημιουργηθέντος σχίσματος, προβάλλοντας τον διάλογο ως μέσο επίτευξης ενότητας. Επίσης πρόσθεσε ότι στην διατήρηση του Προσκυνηματικού Καθεστώτος συντείνει και το κράτος της Ιορδανίας, το οποίο έχει διατηρήσει την Κουστωδία ως κηδεμόνα επί των Αγίων Τόπων.

Απαντώντας σε ερώτημα για το πως μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει, ο Μακαριώτατος είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της εκπλήρωσης του ρόλου της ως διαδόχου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης οι βουλευτές προσέφεραν στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων μια ακουαρέλλα με το κτίριο της Βουλής, ενώ από την πλευρά του ο Μακαριώτατος τους προσέφερε μια επάργυρη εικόνα της Ιερουσαλήμ και μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας.

Με αφορμή την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ κ. Δημήτρης Καιρίδης εξέφρασε την στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Μία επίσκεψη Ελλήνων στους Άγιους Τόπους δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς προσκύνημα στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος μας υποδέχτηκε με μία ανοιχτή αγκαλιά και μας μίλησε με σοφία για τον ιστορικό ρόλο αλλά και τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα κοντά στο Πατριαρχείο μας, που φυλάει Θερμοπύλες.», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σχετικά με τις απειλές τις οποίες δέχεται ο Χριστιανισμός στην Αγία Γη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων