19/09/2021 19/09/2021 Το Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, Προέδρος της Επιτροπής για την μέριμνα του Ρωσοφώνου Ποιμνίου, συνοδεύομενος με ορθόδοξους χριστιανούς εκ της πόλεως του Αζώτου, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Σκοπός της συνάντησης τους με τον Μακαριώτατο ήταν να απευθύνουν αίτημα και παράκληση, να μεριμνήσει για την ίδρυση ενορίας, αλλά και την...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 17:00

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με Ρωσόφωνο ποίμνιο

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με Ρωσόφωνο ποίμνιο

Το Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, Προέδρος της Επιτροπής για την μέριμνα του Ρωσοφώνου Ποιμνίου, συνοδεύομενος με ορθόδοξους χριστιανούς εκ της πόλεως του Αζώτου, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο. Σκοπός της συνάντησης τους με τον Μακαριώτατο ήταν να απευθύνουν αίτημα και παράκληση, να μεριμνήσει για την ίδρυση ενορίας, αλλά και την αποστολή ιερέως στην πόλη τους, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πνευματικές τους ανάγκες. Ιδιαιτέρως την ανάγκη της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας.

Ο Μακαριώτατος, δέχθηκε με ιδιαίτερη Πατρική αγάπη τους χριστιανούς και παρέσχε σ’ αυτούς την ευλογία σε συνεννόηση με τις Τοπικές Αρχές, να συγκεντρώνονται σε κοινό τόπο για την τέλεση της θείας λατρείας.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος έδωσε εντολή στον Γέροντα Αρχιγραμματέα, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο να επικοινωνήσει με το Τμήμα Χριστιανικών Υποθέσεων του Υπουργείου των Εσωτερικών για την προώθηση του αιτήματος των χριστιανών- οι οποίοι τυγχάνουν πολίτες του κράτους του Ισραήλ- αλλά και την νόμιμη κάλυψη των πνευματικών αναγκών τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων