19/01/2022 19/01/2022 Ιεροσολύμων σε Αμπας: Οι Άγιοι Τόποι είναι η χώρα γέννησης του Χριστιανισμού – Η εκστρατεία για την προστασία των χριστιανών στο επίκεντρο της συνάντησης Τις πρόσφατες δηλώσεις των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ για την ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει τους Χριστιανούς στους Αγίου Τόπους χαιρέτησε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπας κατά τη διάρκεια...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 8:34

Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μαχμούτ Αμπας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μαχμούτ Αμπας

Ιεροσολύμων σε Αμπας: Οι Άγιοι Τόποι είναι η χώρα γέννησης του Χριστιανισμού – Η εκστρατεία για την προστασία των χριστιανών στο επίκεντρο της συνάντησης

Τις πρόσφατες δηλώσεις των Αρχηγών των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ για την ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να προστατεύσει τους Χριστιανούς στους Αγίου Τόπους χαιρέτησε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο την περασμένη Δευτέρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Αμπας το κράτος της Παλαιστίνης θα συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Ιερουσαλήμ και θα προστατεύει τους Ισλαμικούς και Χριστιανικούς ιερούς τόπους από τις επιθέσεις, τις οποίες υφίστανται από ριζοσπαστικές ομάδες.

«Μοιραζόμαθα μεθ’ Ὑμῶν τήν σημασίαν τῆς πραγματοποιήσεως περισσοτέρων ζωτικῶν ἔργων, τά ὁποῖα  συμβάλλουν εἰς τήν ἑδραίωσιν τῆς Χριστιανικῆς παρουσίας εἰς  Ἱερουσαλήμ καί εἰς τούς λοιπούς Ἁγίους Τόπους καί ἐκτιμῶμεν ἰδιαιτέρως τήν ἀνάληψιν τοιούτων ἔργων καί τήν διεθνῆ ἐκστρατείαν Σάς, ἡ ὁποία στόχον ἔχει τήν ἀποκάλυψιν τῶν παραβιάσεων τῶν δικαιωμάτων τῶν πιστῶν εἰς τούς Ἁγίους Τόπους», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του συνεχούς συντονισμού μεταξύ όλων των αρμοδίων αρχών μέσω της Ανώτατου Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.

Στην αντιφώνησε του ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο λέγοντας ότι: «Ἐρχόμεθα εἰς Ὑμᾶς ἀπό τήν πόλιν τῆς Ἱερουσαλήμ, φέροντες ἐλπίδα ὁμοῦ μετά τῆς πνευματικῆς ἐλλάμψεως, ἡ ὁποία πηγάζει ἀπό τούς Χριστιανικούς καί Ἰσλαμικούς ἱερούς μας τόπους, πού ἔχουν ἀνθέξει κατά τήν διάρκειαν τῶν ἱστορικῶν αἰώνων παρά τάς δυσκόλους συνθήκας τάς ὁποίας ἀντεμετώπισεν ἡ περιοχή μας».

“Οι Άγιοι Τόποι είναι η χώρα γέννησης του Χριστιανισμού”

Ο Μακαριώτατος επιβεβαίωσε ότι οι Πατριάρχες και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μίαν διεθνή εκστρατεία, η οποία θα περιγράφει τον Χριστιανικό κόσμο, μη παραλείπουσα τις παραβιάσεις που διαπράττονται κατά της Αγίας Πόλεως, ιδίως όσον αφορά τις Ορθόδοξες ακίνητες περιουσίες, που απειλούνται να κατασχεθούν από ριζοσπαστικές ομάδες στην πλατεία Omar Ibn Al-Khattab, στην Πύλη της Γιάφφας στην Ιερουσαλήμ, η οποία είναι η κυρία διαδρομή των προσκυνητών προς τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο και τα διάφορα μοναστήρια, ως επίσης και την διαδικασία παραμόρφωσης της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας της περιοχής της Νέας Πύλης.

Επιπλέον, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι υψώνει δυνατά την φωνή του ιδιαίτερα αυτή την εποχή του έτους, τα Χριστούγεννα, για να επιβεβαιώσει ότι οι Άγιοι Τόποι δεν είναι μόνον η γη της Γεννήσεως του Χριστού, αλλά και η χώρα της γεννήσεως του Χριστιανισμού, και πρόσθεσε ότι ολόκληρος ο κόσμος είναι υπεύθυνος διά την επιβίωση των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους και στη Μέση Ανατολή εν γένει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων