14/11/2023 14/11/2023 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υπεδέχθη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο γραφείο Αυτού τον Γενικό Πρόξενο της Ιταλίας στα Ιεροσόλυμα κ. Domenico Bellato. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της θητείας του κ. Bellato, στις 8η Οκτωβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Πρόξενος μετέφερε την άποψη της Κυβέρνησης αυτού...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 21:00

Συνάντηση Πατριάρχη Θεοφίλου με τον Ιταλό Πρόξενο στα Ιεροσόλυμα με αφορμή την κρίση στην Γάζα

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Θεοφίλου με τον Ιταλό Πρόξενο στα Ιεροσόλυμα με αφορμή την κρίση στην Γάζα

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’ υπεδέχθη την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, στο γραφείο Αυτού τον Γενικό Πρόξενο της Ιταλίας στα Ιεροσόλυμα κ. Domenico Bellato. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με την έναρξη της θητείας του κ. Bellato, στις 8η Οκτωβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Πρόξενος μετέφερε την άποψη της Κυβέρνησης αυτού για τον συνεχιζόμενονπόλεμο στην Γάζα και τόνισε την σημασία της βέβαιης και ασφαλούς αναχωρήσης των Ιταλών πολιτών, οι οποίοι διαμένουν στις πληγείσες περιοχές.

Ο Γενικός Πρόξενος ανεζήτησε την εικόνα, την οποίαν έχει σχηματίσει το Πατριαρχείον διά την πολιτικήν κατάστασιν, γεγονός το οποίον έδωσεν ώθησιν εις τον Μακαριώτατον να εξηγήση εις αυτόν τον σημαίνοντα ρόλον των θρησκευτικών Αρχηγών διά την αποκλιμάκωσιν των εντάσεων. Ο Μακαριώτατος ετόνισε την ανάγκην οραματισμού ενός μέλλοντος πέραν της συγκρούσεως διά της προωθήσεως της ειρήνης δι΄ όλους τους κατοίκους των Αγίων Τόπων.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος εξέφρασε επίσης την ανησυχία Αυτού δι΄ όλους τους κατοίκους της Γάζας, οι οποίοι καθίστανται θύματα αφορήτων συνθηκών διαβίωσης. Ο Μακαριώτατος απηύθυνε έκκληση για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια για την παύση όλων των εχθροπραξιών.

Ο Μακαριώτατος υπεστήριξε την σημασία της διατήρησης του πολυπολιτισμικού, πολυεθνικού και πολυθρησκευτικού χαρακτήρος της Ιερουσαλήμ και της ιστορικής σοβαρότητος τοιούτων συμφωνιών, ως της συμφωνίας του χαλίφου Omar Bin AlKhattab μετά του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Σωφρονίου.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την σημασία της κηδεμονίας των Χασιμιτικού βασιλείου της Ιορδανίας διά Μουσουλμανικούς και Χριστιανικούς Ιερούς Τόπους και την διατήρησιν του Status Quo, εν ω ταυτοχρόνως εξέφρασε ανησυχίες σχετικές με την Xριστιανική παρουσία και τις απειλές, τις προκαλούμενες από ριζοσπαστικές Ισραηλινές ομάδες σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του λόφου της Αγίας Σιών και του Όρους των Ελαιών.

Ο Μακαριώτατος υπεγράμμισε τας συλλογικάς προσπαθείας των Εκκλησιών διά την υποστήριξιν των Βιβλικών αξιών της αγάπης, της συνυπάρξεως και της ειρήνης.

Η συνάντηση επισφραγίσθηκε δι’ αμοιβαίων εκφράσεων ευγνωμοσύνης και ανταλλαγής δώρων και με την διαβεβαίωσιν της δεσμεύσεως του Γενικού Προξένου να καλλιεργήση ευδοκίμους θετικές σχέσεις για την ευημερία των Χριστιανών και πάντων των κατοίκων των Αγίων Τόπων.

Διαβάστε ακόμη:

Άγιοι Τόποι: Πορεία προς τα Χριστούγεννα με προσευχή για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα – Πρωτοβουλίες στήριξης για τους αμάχους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων