02/12/2022 02/12/2022 Ενδιάμεσο σταθμό στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά την παραμονή του στο Φανάρι όπου συμμετείχε στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο στην έδρα του Πατριαρχείου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. όπου συζήτησαν φλέγοντα ζητήματα...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 21:19

Συνάντηση του Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Συνάντηση του Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο (ΦΩΤΟ)

Ενδιάμεσο σταθμό στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά την παραμονή του στο Φανάρι όπου συμμετείχε στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο στην έδρα του Πατριαρχείου, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. όπου συζήτησαν φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και ιδιαίτερα τις Εκκλησίες που εδράζουν στη Μέση Ανατολή.

Ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Ελπιδοφόρος ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέπτεται το Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Η υποδοχή που του επεφύλαξε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και οι Αγιοταφίτες πατέρες στην αίθουσα του θρόνου ήταν εγκάρδια. Οι δύο Προκαθήμενοι αντήλλαξαν δώρα.

«Ευχαριστώ τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ που μας υποδέχτηκε σήμερα. Όπως πολλοί από τους προσκυνητές μας, είναι η πρώτη μου φορά στους Αγίους Τόπους, όπου βρίσκεται η αρχαία Εκκλησία και ο τόπος όπου συνέβη το Μυστήριο της Σωτηρίας μας», έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων