20/09/2023 20/09/2023 Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας της Μεγάλης Βρεττανίας, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άγγελος, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου της Κοπτικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα κ. Αντωνίου, επισκέφθηκε τον Πατέρα ημών και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον Γ’. Κατά τη συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Χριστιανικές Εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ, οι προκλήσεις των αδίκων Δημοτικών φόρων από τον Δήμο Ιεροσολύμων,...
20 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2023 - 17:02

Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με εκπροσώπους της Κοπτικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με εκπροσώπους της Κοπτικής Εκκλησίας

Ο επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας της Μεγάλης Βρεττανίας, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άγγελος, συνοδευόμενος υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου της Κοπτικής Εκκλησίας στα Ιεροσόλυμα κ. Αντωνίου, επισκέφθηκε τον Πατέρα ημών και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον Γ’.

Κατά τη συνάντηση  συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Χριστιανικές Εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ, οι προκλήσεις των αδίκων Δημοτικών φόρων από τον Δήμο Ιεροσολύμων, καθώς και οι επιθέσεις ριζοσπαστικών στοιχείων κατά των Χριστιανών και των Εκκλησιών τους.

Οι Εκκλησίαι συνεργάζονται, για να υπερβούν τις προκλήσεις αυτές καθώς και για να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται στους Αγίους Τόπους.

Παράλληλα οι Χριστιανικές Εκκλησίες προσπαθούν περαιτέρω να διατηρήσουν τον πολυθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ.

Συνεζητήθη επίσης το ζήτημα του Der Sultan προς λύσιν αυτού μέσω του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών δίχως την παρέμβασιν εξωτερικών παραγόντων. “Είμεθα αισιόδοξοι“, είπεν ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, διότι είμεθα η Εκκλησία της Αναστάσεως.

Συνεζητήθη επίσης το ζήτημα της επαναλήψεως του Θεολογικού διαλόγου μεταξύ των Χαλκηδονίων Εκκλησιών και των Προχαλκηδονίων Ανατολικών Εκκλησιών.

Ο Μακαριώτατος προσέφερεν στον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Άγγελο εγκόλπιον και εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και ο Σεβασμιώτατος προσέφερεν στον Μακαριώτατον εικόνα μετά Κοπτικής παιδικής αγιογραφίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων