08/08/2023 08/08/2023 Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου διεξήχθη το Β’ Συνέδριο Εκκλησιαστικού Δικαίου το οποίο φέτος είχε ως θέμα “Σύγχρονο Ορθόδοξο Οικογενειακό Δίκαιο”. Οι εργασίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και εξετάστηκαν υπό το πρίσμα του...
08 Αυγούστου, 2023 - 9:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2023 - 9:59

Συνέδριο για το Ορθόδοξο Οικογενειακό Δίκαιο διεξάγεται στην Αρχιεπισκοπή Κυριακουπόλεως

Διαδώστε:
Συνέδριο για το Ορθόδοξο Οικογενειακό Δίκαιο διεξάγεται στην Αρχιεπισκοπή Κυριακουπόλεως

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρου διεξήχθη το Β’ Συνέδριο Εκκλησιαστικού Δικαίου το οποίο φέτος είχε ως θέμα “Σύγχρονο Ορθόδοξο Οικογενειακό Δίκαιο”.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την οικογένεια και εξετάστηκαν υπό το πρίσμα του εκκλησιαστικού και κανονικού δικαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως υποδέχθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου τον Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιο από το Πατριαρχείο Αντιοχείας ενώ στο συνέδριο συμμετείχαν νομικοί από την Ιορδανία και την Παλαιστίνη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χριστοφόρος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το γεγονός ότι το συνέδριο λαμβάνει χώρα στην Ιορδανία ενώ μετέφερε και τον χαιρετισμό του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Ακολούθησε η εισήγηση του Μητροπολίτη κ. Αντωνίου με θέμα: “Η οικογένεια στη Θεολογική και Νομική προοπτική του εκκλησιαστικού νομοθέτη” επί της οποίας ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως προσέφερε ως ευλογία στον Μητροπολίτη κ. Αντώνιο μία εικόνα του Παναγίου Τάφου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων