25/05/2021 25/05/2021 Σε τακτική συνεδρίαση συνήλθε χθες, Δευτέρα 11/24  Μαΐου 2021 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου η Ιερά Σύνοδος συζήτησε για τα Ποιμαντικά και Προσκυνηματικά θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο. Ακολούθως έλαβε τις εξής αποφάσεις: την αναβάθμιση σε Προσκύνημα της...
25 Μαΐου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2021 - 12:54

Συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Σε τακτική συνεδρίαση συνήλθε χθες, Δευτέρα 11/24  Μαΐου 2021 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου η Ιερά Σύνοδος συζήτησε για τα Ποιμαντικά και Προσκυνηματικά θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο.

Ακολούθως έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  1. την αναβάθμιση σε Προσκύνημα της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολική όχθη του Ιορδάνου, η ανέγερση της οποίας έγινε με επιμέλεια και δαπάνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διοκαισαρείας κ. Βενεδίκτου, με την ονομασία στο εξής: «Πατριαρχική Προσκυνηματική Ιερά Μονή Θεοφανείων».
  2. την εις διάκονον και εν συνεχεία εις Πρεσβύτερον χειροτονίαν του κ. Ίσσα Ιμπραήμ Χαντάντ, προκειμένου να διακονήση στις ενορίες του εν Ιορδανία ποιμνίου του Πατριαρχείου.
  3. την εις μοναχόν χειροθεσίαν και εν συνεχεία εις ιερέα χειροτονία του από διετίας διακονούντος στο Ναό της Αναστάσεως κ. Αθανασίου Κιρμιτσάκη υπό τον όρο εφαρμογής των οριζομένων υπό των ιερών κανόνων διατάξεων εις την περίπτωσιν αυτού, όντος οικογενειάρχου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων