05/12/2023 05/12/2023 Εορτάστηκε χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου/ 4 Δεκεμβρίου η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.  Προς τιμήν της μεγάλης Θεομητορικής εορτής τελέσθηκε δτην γυναικεία Μονή των Εισοδίω της Θεοτόκου- «Μεγάλη Παναγία», Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός την παραμονή και θεία Λειτουργία το πρωί της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, Πατριαρχικού Επιτρόπου και...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 8:30

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

Εορτάστηκε χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου/ 4 Δεκεμβρίου η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Προς τιμήν της μεγάλης Θεομητορικής εορτής τελέσθηκε δτην γυναικεία Μονή των Εισοδίω της Θεοτόκου- «Μεγάλη Παναγία», Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός την παραμονή και θεία Λειτουργία το πρωί της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, Πατριαρχικού Επιτρόπου και Προέδρου των Οικονομικών, συλλειτουργούντων του Εφημερίου της Μονής Αρχιμανδρίτου π. Μακαρίου, των Αρχιμανδριτών π. Κλαυδίου, π. Αμφιλοχίου και π. Χριστοδούλου, του Πρεσβυτέρου π. Νεκταρίου και του Ιεροδιακόνου π. Δοσιθέου, ψαλλόντων του Ιεροδιακόνου π. Συμεών και του κ. Αγγέλου Γιαννοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών, προσευχομένων των μοναζουσών της Μονής, μοναζουσών άλλων Μονών και πιστών Χριστιανών της πόλεως των Ιεροσολύμων, παρουσία των εκπροσώπων του Ελληνικού Γενικού Προξενείου εις τα Ιεροσόλυμα.

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος για να προσκυνήσει προσκύνησει, συνοδευόμενος από Αγιοταφίτες Πατέρες. Την Πατριαρχική συνοδεία, την Αρχιερατική συνοδεία και το ευσεβές εκκλησίασμα δεξιώθηκε η ανακαινίσασα τον Ναό της Μονής και συντηρήσασα τις εικόνες του, ηγουμένη Μελάνη.

Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εορτάσθηκε και στο Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοφίλου, ο οποίος έψαλλε τις Καταβασίες «Χριστός γεννάται, δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε», δηλώνοντας έτσι την έναρξη των εορταστικών και πανηγυρικών ήχων της υμνολογίας των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων