28/09/2022 28/09/2022 Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος χθες συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο το...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 10:14

Τα συμβολικά δώρα του Μητροπολίτη Μαρωνείας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Τα συμβολικά δώρα του Μητροπολίτη Μαρωνείας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ο οποίος χθες συμμετείχε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Αίθουσα του Θρόνου, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο το επετειακό βιβλίο των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή», καθώς και το επετειακό Εγκόλπιο της Ιεράς Μητροπόλεως, για τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελευθέρωση της Κομοτηνής και της ελεύσεως της Ιεράς και Σεβασμίου Εικόνος της Παναγίας του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ» από το Άγιον Όρος.

Ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τα δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αγία Πόλη μετά από διάστημα τριών ετών λόγω της πανδημίας οι προσκυνητές από την Ελλάδα επέστρεψαν και πάλι δίνοντας το σύνθημα της κανονικότητας, καθώς τα προηγούμενα χρόνια οι εορτασμοί των μεγάλων εορτών πραγματοποιήθηκαν  σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών.

Διαβάστε επίσης: 

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων