09/01/2023 09/01/2023 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα από την Αρχιεπισκοπή Καττάρων στην Ντόχα του Κατάρ. Το απόγευμα του Σαββάτου, 11/24 Δεκεμβρίου 2022, άρχισε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα. Το πρωί της Κυριακής, 12 /25 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 16:12

Τα Χριστούγεννα στη Ντόχα του Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Χριστούγεννα στη Ντόχα του Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα από την Αρχιεπισκοπή Καττάρων στην Ντόχα του Κατάρ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 11/24 Δεκεμβρίου 2022, άρχισε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Κυριακής, 12 /25 Δεκεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Ελληνική, Αραβική και την Ρουμάνικη γλώσσα, παρουσία του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Γεωργίου Ζαφείρη, του Ακολούθου Αμύνης Σμηνάρχου κ. Αργυρίου Κωστούρου και τη συμμετοχή του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε εόρτιος τράπεζα σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλεως, στην οποία παρεκάθησαν οι κληρικοί και μέλη του ποιμνίου.

Την Παρασκευήν, 24Δεκεμβρίου 2022/ 6 Ιανουαρίου 2023, τελέσθηκε ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην Σλαυονική, Σερβική και Αραβική γλώσσαν, με την συμμετοχή πολλών πιστών, παρουσία του Αναπληρωτού Επικεφαλής Πρεσβείας της Σερβίας κ. Σλομπόνταν Ραντέκα και μέλη του προσωπικού της Πρεσβείας της Ρωσσίας.

Των ακολουθιών προεξήρξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Γεωργίου.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του  Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, τις οποίες ετελέσθη η εκάστοτε Ακολουθία και έψαλλαν οι Χορωδίες των ψαλτών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων