13/10/2020 13/10/2020 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος της Πατριαρχικής Επιτροπείας εν Αμμάν Ιορδανίας τέλεσε αγιασμό και τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, ο οποίος γίνεται εντός του σχεδίου του Ορθόδοξου Κέντρου του Ντιμπίν.  Παρόντες στη θεμελίωση ήταν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 17:42

Θεμέλιος λίθος στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών της Ιορδανίας

Διαδώστε:
Θεμέλιος λίθος στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών της Ιορδανίας

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρος της Πατριαρχικής Επιτροπείας εν Αμμάν Ιορδανίας τέλεσε αγιασμό και τοποθέτησε τον θεμέλιο λίθο στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, ο οποίος γίνεται εντός του σχεδίου του Ορθόδοξου Κέντρου του Ντιμπίν. 

Παρόντες στη θεμελίωση ήταν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής του Ντιμπίν και ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κακίς, ο οποίος με μια ομάδα μηχανικών επιβλέπει την πρόοδο του έργου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Σεβασμιώτατος προσευχήθηκε στον Κύριο να διαιωνίσει αυτόν τον τόπο μετά την οικοδόμησή του και να φέρει έναν άγγελο για να τον κρατά και να τον προστατεύει. Μάλιστα, μαζί με τον θεμέλιο λίθο τοποθέτησε κι ένα μπουκάλι μέσα στο οποίο έγραψε τα ονόματα των ιερέων της Εκκλησίας, του Πατριάρχη, των Επισκόπων, το έτος ίδρυσης της και τα ονόματα των δωρητών.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία αλλά και στην ανάγκη δόμησης αυτής της εκκλησίας, που θα φέρει σε επαφή όλους τους ενορίτες στην Ιορδανία και τον κόσμο, για να ζήσουν πνευματική, εσωτερική ζωή με τον Θεό, τονίζοντας ότι αυτό το κτίριο θα είναι ένα κέντρο για τη διοργάνωση τοπικών και διεθνών εκκλησιαστικών διασκέψεων.

Επίσης, στους κόλπους της θα γίνονται τα κατηχητικά σχολεία και οι συνάξεις της νεολαίας των ορθοδόξων Ιορδανιτών, καθώς η Εκκλησία αγωνίζεται συνεχώς για τη μετάδοση του πνευματικού και πολιτισμικού μηνύματός της, το οποίο αποτελεί επέκταση του μηνύματος του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Ιερός Ναός των Τριών Ιεραρχών θα είναι ο προστάτης της χριστιανικής παρουσίας στους Αγίους Τόπους και το καταφύγιο όλων των Χριστιανών από τα βάρη της ζωής!

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Isa Odeh, ο οποίος έκανε δωρεά για την οικοδόμηση της εκκλησίας, παρακαλώντας τον Κύριο να ευλογήσει τον κ. Ίσα και την οικογένειά του για όλα όσα προσέφεραν, καθώς και όλα τα παιδιά που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του ορθόδοξου οικοδομήματος.

Επιμέλεια για το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων