15/11/2022 15/11/2022 Ποιμαντική επίσκεψη στην αραβόφωνη Ελληνορθόδοξη Κοινότητας της Μπετζάλλας πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όπου έθεσε τον θεμέλιο λίθο σε ένα μεγάλο στεγαστικό έργο του Πατριαρχείου το οποίο θα στεγάσει 450 οικογένειες. Αρχικά ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το παρά το ηγουμενείο της Μονής κτίριο, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιείτο ως Δημοτικό Σχολείον και τώρα ανακαινίστηκε με...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 9:49

Θεμελιώθηκε ένα μεγάλο στεγαστικό έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Μπετζάλλα

Διαδώστε:
Θεμελιώθηκε ένα μεγάλο στεγαστικό έργο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Μπετζάλλα

Ποιμαντική επίσκεψη στην αραβόφωνη Ελληνορθόδοξη Κοινότητας της Μπετζάλλας πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όπου έθεσε τον θεμέλιο λίθο σε ένα μεγάλο στεγαστικό έργο του Πατριαρχείου το οποίο θα στεγάσει 450 οικογένειες.

Αρχικά ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το παρά το ηγουμενείο της Μονής κτίριο, το οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιείτο ως Δημοτικό Σχολείον και τώρα ανακαινίστηκε με τη χορηγία της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, για να λειτουργήσει ως παιδικός σταθμός και ως χώρος του κατηχητικού σχολείου.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την γη ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου στην Μπετζάλλα, το οποίο θα στεγάσει 450 οικογενείας σε συνεργασία μετά της Τζαμαΐγιε / Κοινοτικού Συμβουλίου της Μπετζάλλας και το οποίον προσφέρει ανακουφιστικές στεγαστικές δυνατότητας στο ποίμνιο της Μπετζάλλας. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έθεσε τον θεμέλιο λίθο παρουσία του Προέδρου της Ανωτάτης Παλαιστινιακής Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Ράμζη Χούρη και άλλων εκπροσώπων της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, του ηγουμένου της Μπετζάλλας Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου και των Ιερέων αυτής π. Γιούσεφ, π. Παύλου και π. Ηλία.

Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε την προσφορά του Πατριαρχείου στο ποίμνιο μέσα από την προσφώνησή του

Την σημασίαν του έργου τούτου υπογράμμισε και ο κ. Ράμζη Χούρη, χαιρετίζωντας εξ ονόματος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αυτονομίας κ. Αμπού Μάζεν, για την δημιουργία του στεγαστικού έργου στο Χωριό των Ποιμένων / Μπέιτ-Σαχούρ, με το παρόν έργον και το αντίστοιχο που ετοιμάζεται στην Βηθλεέμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων