22/09/2020 22/09/2020 Με Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην Ιερά Μονή/Προσκύνημα, που υπήρξε το σπίτι τους κοντά στην Προβατική Κολυμβήθρα στα Ιεροσόλυμα και εορτάζει κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου στις 21 Σεπτεμβρίου (αφού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εορτάζει με το πατρώο ημερολόγιο). Επίσης, η μνήμη των Αγίων τιμήθηκε στην πύλη του...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:53
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 14:40

Τιμήθηκε η μνήμη των δικαίων Θεοπατόρων στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Τιμήθηκε η μνήμη των δικαίων Θεοπατόρων στα Ιεροσόλυμα

Με Θεία Λειτουργία εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στην Ιερά Μονή/Προσκύνημα, που υπήρξε το σπίτι τους κοντά στην Προβατική Κολυμβήθρα στα Ιεροσόλυμα και εορτάζει κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου στις 21 Σεπτεμβρίου (αφού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εορτάζει με το πατρώο ημερολόγιο). Επίσης, η μνήμη των Αγίων τιμήθηκε στην πύλη του Αγίου Στεφάνου του τείχους της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο και εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντος του ηγουμένου της Μονής, Ἀρχιμανδρίτη Μελετίου.

Κάτω από το Ναό κατεβαίνει κανείς σε 3 επίπεδα, σε τρεις σπηλιές. Κατά την παράδοση στη μια γεννήθηκε η Θεοτόκος, στην άλλη προσευχόταν η μητέρα της και στην τρίτη ήταν ο προσωρινός τάφος των γονέων της Παναγίας (πριν τη μετακομιδή τους στη Γεσθημανή που βρίσκονται μέχρι σήμερα).

Οι φωτογραφίες είναι από την πρωινή Θεία Λειτουργία στη μνήμη τους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων