02/10/2021 03/10/2021 Το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μικρής Γαλιλαίας του Όρους των Ελαιών, π. Άνθιμου Θεοχαράκη, τελέστηκε σήμερα στα Ιεροσόλυμα, στον Φρικτό Γολγοθά. Ο μακαριστός εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια. Kατά το έθος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας το πρωί του Σαββάτου, 19ης Σεπτεμβρίου /2ας Οκτωβρίου 2021, επί του Φρικτού Γολγοθά...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2021 - 14:13

Το 40νθήμερο μνημόσυνο στον φριχτό Γολγοθά

Διαδώστε:
Το 40νθήμερο μνημόσυνο στον φριχτό Γολγοθά

Το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μικρής Γαλιλαίας του Όρους των Ελαιών, π. Άνθιμου Θεοχαράκη, τελέστηκε σήμερα στα Ιεροσόλυμα, στον Φρικτό Γολγοθά.

Ο μακαριστός εκοιμήθη σε ηλικία 90 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Kατά το έθος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας το πρωί του Σαββάτου, 19ης Σεπτεμβρίου /2ας Οκτωβρίου 2021, επί του Φρικτού Γολγοθά μετά τη θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων των Αρχιμανδριτών π. Νεκταρίου, π. Πορφυρίου, π. Μακαρίου και π. Διονυσίου και του Ιεροδιακόνου π. Συμεών, έλαβε χώρα το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αγιοταφίτου Αρχιμανδρίτου Ανθίμου, του οποίου προεξήρξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνιερουργούντων Αυτώ Αγιοταφιτών Αρχιερέων, Ιερομονάχων και διακόνων, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου μετά των μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής Σιών εν συμμετοχή μοναχών, λαϊκών και μελών της Κοινότητος προς τιμήν της μνήμης του.

Μετά την Απόλυση του μνημοσύνου μοιράστηκε η «μακαρία» στο Πατριαρχείον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων