05/01/2023 05/01/2023 Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ως προετοιμασία γιά την υποδοχή της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων τελέσθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου 2022/ 4 Ιανουαρίου 2023, μετά τον Εσπερινό στον Μοναστηριακόν Ναόντων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Του μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου προεξήρξε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνιερουργούντων μετ’ Αυτού Αρχιερέων...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 19:06

Το Ιερό Ευχέλαιο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO)

Διαδώστε:
Το Ιερό Ευχέλαιο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (VIDEO)

Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ως προετοιμασία γιά την υποδοχή της Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων τελέσθηκε χθες το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Δεκεμβρίου 2022/ 4 Ιανουαρίου 2023, μετά τον Εσπερινό στον Μοναστηριακόν Ναόντων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Αγιοταφικής Αδελφότητας.

Του μυστηρίου του Αγίου Ευχελαίου προεξήρξε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνιερουργούντων μετ’ Αυτού Αρχιερέων σύμφωνα με την τάξη και ακολούθως ευχελιαζομένων υπ’ αυτών των ιερομονάχων, ιεροδιακόνων, μοναχών και μοναζουσών και των προσκυνητών.

Κατανυκτικά έψαλλαν οι Ιεροψάλτες το «Επί των ποταμών Βαβυλώνος εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν εν τω μνησθήναι ημάς την Σιών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων