10/01/2024 10/01/2024 Την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2023/ 9 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο για την εορτή των Χριστουγέννων και την υποβολή χαιρετισμών εκατό εκπρόσωποι των Δυτικών και Προχαλκηδόνιων Εκκλησιών. Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο εππισκέφθηκαν η Αδελφότητα των Φραγκισκανών -Κουστωδία της Αγίας Γης, το Λατινικό...
10 Ιανουαρίου, 2024 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 18:12

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν 100 εκπρόσωποι των Δυτικών και Προχαλκηδόνιων Εκκλησιών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν 100 εκπρόσωποι των Δυτικών και Προχαλκηδόνιων Εκκλησιών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2023/ 9 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο για την εορτή των Χριστουγέννων και την υποβολή χαιρετισμών εκατό εκπρόσωποι των Δυτικών και Προχαλκηδόνιων Εκκλησιών.

Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο εππισκέφθηκαν η Αδελφότητα των Φραγκισκανών -Κουστωδία της Αγίας Γης, το Λατινικό Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα, η Κοπτική Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, η Συριανική Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, η Αιθιοπική Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, η Αγγλικανική Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα, η Λουθηρανική Εκκλησία και η Αδελφότητα του Πατριαρχείου του Αρμενικού Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα.

Όλους τους εκπροσώπους των Εκκλησιών υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο οποίος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους επί τη εορτή των Χριστουγέννων λέγοντας ότι η επίσκεψη αύτη τελείται και σε ανάμνηση του λίαν σημαντικού γεγονότος της συνάντησης του Πάπα Παύλου του ΣΤ’ μετά του Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρου στα Ιεροσόλυμα το έτος 1964.

Ακόμη ανέφερε ότι συνεχίζοντας το πνεύμα της έναρξης του Θεολογικού Διαλόγου οι τοπικες εκκλησίες στα Ιεροσόλυμα δίδουν μία κοινή μαρτυρία έναντι των ποικίλων προκλήσεων και κυρίως έναντι των θυμάτων του χριστιανικού ποιμνίου και πάσης χειμαζομένης ψυχής εκ του συνεχιζομένου πολέμου στην Γάζα.

Διαβάστε ακόμη: Η εορτή του Πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου στον τόπο λιθοβολισμού του (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων