12/05/2022 12/05/2022 Στην ανακοίνωση της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου περιορίστηκε μόνο η αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με την επιφύλαξη ότι η Αγιοταφική Αδελφότητα θα αναφερθεί εκτενέστερα στη μνήμη του, ενώ δέεται για την ανάπαυση της ψυχής του εν χώρα ζώντων μετά οσίων και δικαίων. Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη θα...
12 Μαΐου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 9:35

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την εκδημία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την εκδημία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου

Στην ανακοίνωση της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου περιορίστηκε μόνο η αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με την επιφύλαξη ότι η Αγιοταφική Αδελφότητα θα αναφερθεί εκτενέστερα στη μνήμη του, ενώ δέεται για την ανάπαυση της ψυχής του εν χώρα ζώντων μετά οσίων και δικαίων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη θα τελεστεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως προεξάρχοντος του Αντιπροσώπου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου τον οποίο θα συνοδεύει ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νεαπόλεως κυρός Αμβρόσιος εκοιμήθη στην Τρίπολη σε ηλικία 88 ετών ενώ φιλοξενούνταν στο Δεκάζειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, στο οποίο γηροκομούνταν τα τελευταία έτη.

Σύντομο βιογραφικό του μακαριστού Μητροπολίτη

Εγεννήθη εις Πειραιά τω 1934. Αφίκετο εις Ιεροσόλυμα τω 1953. Απεφοίτησε της Πατριαρχικής Σχολής τω 1959.

Εκάρη Μοναχός και εχειροτονήθη Διάκονος τω 1957. Εχειροτονήθη Πρεσβύτερος τω 1962 και διωρίσθη Τελετάρχης και εισηγητής των Πατριαρχείων. Τω 1963 έλαβε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου.

Εσπούδασε την Ιεράν Επιστήμην εν τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Βιβλιοφύλαξ, Αρχειοφύλαξ, Καθηγητής της Πατριαρχικής Σχολής, Ηγούμενος του Θεομητορικού Μνήματος εν Γεθσημανή και τω 1979 διωρίσθη Πατριαρχικός Επίτροπος εν Άκρη.

Τον Μάρτιον του 1981 εξελέγη και εχειροτονήθη Αρχιεπίσκοπος Νεαπόλεως. Τω 1999 ωνομάσθη Μητροπολίτης Νεαπόλεως.

Τω 2001 διωρίσθη Μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και Πατριαρχικός Επίτροπος εν Βηθλεέμ.

Συνώδευσε τον Πατριάρχην Βενέδικτον εις τα ανά την Κωνσταντινούπολιν, Ρωσίαν, Αμερικήν, Αγγλίαν, και Σερβίαν ταξίδια αυτού και διετέλεσε μέλος της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας επί τη ενθρονίσει του Πατριάρχου Μαξίμου εν Βουλγαρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ο Μητροπολίτης Βεροίας για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως κυρού Αμβροσίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων