31/10/2023 02/11/2023 Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό” του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου του στη Γάζα, εκφράζοντας λύπη για την “αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές” στο παλαιστινιακό έδαφος. Το Πατριαρχείο καταδίκασε σε μια ανακοίνωση “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 13:15

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τον βομβαρδισμό Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη Γάζα

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για τον βομβαρδισμό Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη Γάζα

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε σήμερα “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό” του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου του στη Γάζα, εκφράζοντας λύπη για την “αδικαιολόγητη αποφασιστικότητα του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές” στο παλαιστινιακό έδαφος.

Το Πατριαρχείο καταδίκασε σε μια ανακοίνωση “τον βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα στη Γάζα νωρίτερα σήμερα”.

Στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο τονίζει ότι “αυτή η επίθεση αντιπροσωπεύει μια ολοφάνερη ενσάρκωση της αδικαιολόγητης αποφασιστικότητας του Ισραήλ να καταστρέψει τις πολιτικές υποδομές και τα κέντρα κοινωνικής υπηρεσίας, καθώς και τα καταφύγια για τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί”.

Το Πατριαρχείο υπογραμμίζει ότι “τα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα έχουν γίνει ζωτικοί πάροχοι βασικών ανθρωπιστικών υπηρεσιών και ασφαλή καταφύγια για όσους επλήγησαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές με στόχο κατοικημένες περιοχές.

Το Πατριαρχείο εξέφρασε ότι “αυτή η επίθεση στο Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο και στις εγκαταστάσεις του αποτελεί άμεση και αδικαιολόγητη επίθεση σε έναν από τους
πυλώνες του πολιτισμού και των κοινωνικών υπηρεσιών στη Γάζα”.

Το Πατριαρχείο σημειώνει επίσης ότι “ο ισραηλινός στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο 19 χώρους λατρείας, συμπεριλαμβανομένων τζαμιών και εκκλησιών, στη Γάζα κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Τέτοιες επιθέσεις κατά αμάχων, ιδίως παιδιών, και η σκόπιμη καταστροφή πολιτικών υποδομών, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν για ορθολογικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους και είναι θεμελιωδώς σε αντίθεση με τις πιο βασικές ηθικές αξίες”.

Το Πατριαρχείο επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημά του για άμεση και συνολική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και δεσμεύεται να συνεχίσει τις διεθνείς προσπάθειές του για την επίτευξη αυτού του στόχου το συντομότερο δυνατό.

Σε περιόδους κρίσης και αντιξοότητας, στρεφόμαστε στα εξής λόγια «O Kύριoς είναι κoντά σ’ εκείνoυς πoυ είναι συντριμμένoι στην καρδιά, και σώζει τoύς ταπεινoύς στo πνεύμα» (Ψαλμοί 34:18). Προσευχόμαστε για ειρήνη, δικαιοσύνη και στο να σταματήσουν γρήγορα τα δεινά στη Γάζα”, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων