28/01/2023 29/01/2023 Σε νέα καταδίκη περιστατικού επίθεσης εις βάρος Χριστιανών από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων προέβη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Αφορμή στάθηκε η επίθεση Ισραηλινών εποίκων σε Αρμενικό εστιατόριο στη Νέα Πύλη της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Αρμενικό...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2023 - 2:55

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει νέο περιστατικό επίθεσης κατά Χριστιανών

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει νέο περιστατικό επίθεσης κατά Χριστιανών

Σε νέα καταδίκη περιστατικού επίθεσης εις βάρος Χριστιανών από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων προέβη το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Αφορμή στάθηκε η επίθεση Ισραηλινών εποίκων σε Αρμενικό εστιατόριο στη Νέα Πύλη της Παλαιάς Πόλης των Ιεροσολύμων το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Αρμενικό ειδησεογραφικό πρακτορείο news.am, οι Ισραηλινοί έποικοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές και φώναζαν συνθήματα όπως «θάνατος στους Χριστιανούς» και «θάνατος στους Άραβες».

Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Wafa, η Iσραηλινή αστυνομία έφτασε στο σημείο της επίθεσης μία ώρα αργότερα και δεν προχώρησε σε συλλήψεις μεταξύ των δραστών.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, «καταδικάζει τη βίαιη επίθεση από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων με στόχο Χριστιανούς στην περιοχή της Νέας Πύλης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ. Το Πατριαρχείο δηλώνει ότι το να επιτρέπεται σε μέλη τέτοιων ριζοσπαστικών ομάδων να περπατούν και να περιφέρονται ελεύθερα στις γειτονιές της Ιερουσαλήμ, ενώ είναι οπλισμένοι και έχουν εγκληματικές προθέσεις, θεωρείται συνενοχή στην επίθεση και επιδεικνύει ανεπιθύμητη επιείκεια προς τους εγκληματίες. Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητά την προστασία των άοπλων πολιτών της Παλαιάς Πόλης από ριζοσπαστικούς επιτιθέμενους που στοχεύουν να αλλάξουν τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα της πόλης της Ιερουσαλήμ καθώς και το πολιτιστικό και θρησκευτικό μωσαϊκό της, όντας αποφασισμένοι να την περιορίσει σε έναν χαρακτήρα που είναι ο ριζοσπαστικός ορισμός και η απεικόνιση ενός Εβραϊκού χαρακτήρα».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «καλεί τις αρχές να μην επιτρέψουν την επανάληψη τέτοιου είδους πορειών» και παράλληλα τονίζει ότι «διατηρεί το δικαίωμα του να λάβει τις απαραίτητες νομικές δράσεις» για την αποτροπή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδικάζει τη βίαιη επίθεση από μέλη Ισραηλινών ριζοσπαστικών ομάδων με στόχο Χριστιανούς στην περιοχή της Νέας Πύλης στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ χθες το βράδυ. Το Πατριαρχείο δηλώνει ότι το να επιτρέπεται σε μέλη τέτοιων ριζοσπαστικών ομάδων να περπατούν και να περιφέρονται ελεύθερα στις γειτονιές της Ιερουσαλήμ, ενώ είναι οπλισμένοι και έχουν εγκληματικές προθέσεις, θεωρείται συνενοχή στην επίθεση και επιδεικνύει ανεπιθύμητη επιείκεια προς τους εγκληματίες.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ζητά την προστασία των άοπλων πολιτών της Παλαιάς Πόλης από ριζοσπαστικούς επιτιθέμενους που στοχεύουν να αλλάξουν τον ποικιλόμορφο χαρακτήρα της πόλης της Ιερουσαλήμ καθώς και το πολιτιστικό και θρησκευτικό μωσαϊκό της, όντας αποφασισμένοι να την περιορίσει σε έναν χαρακτήρα που είναι ο ριζοσπαστικός ορισμός και η απεικόνιση ενός Εβραϊκού χαρακτήρα.

Το Πατριαρχείο μαζί με τις υπόλοιπες Εκκλησίες των Ιεροσολύμων, χάρις στο έλεος του Κυρίου, θα αντισταθεί με όλες τους τις δυνάμεις στους στόχους αυτών των ριζοσπαστών. Το Πατριαρχείο καλεί τις αρχές να μην επιτρέψουν την επανάληψη τέτοιου είδους πορειών που οδήγησαν στη χθεσινοβραδινή επίθεση εις βάρων Xριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Ταυτόχρονα το Πατριαρχείο διατηρεί το δικαίωμα του να λάβει τις απαραίτητες νομικές δράσεις προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων πορειών βίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων