15/04/2020 15/04/2020 Σε μία ακόμη σημαντική φιλανθρωπική κίνηση προέβη το Πατριάρχειο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”   Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση (στην αραβική ενότητα του επισήμου ιστοτόπου του Πατριαρχείου), παρά...
15 Απριλίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 17:09

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο πλευρό της Παλαιστίνης

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στο πλευρό της Παλαιστίνης

Σε μία ακόμη σημαντική φιλανθρωπική κίνηση προέβη το Πατριάρχειο Ιεροσολύμων στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση (στην αραβική ενότητα του επισήμου ιστοτόπου του Πατριαρχείου), παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλος Γ΄ προχώρησε σε χρηματική δωρεά ύψους 127.000 ευρώ προς το ταμείο που συνέστησε η Παλαιστινιακή Κυβέρνηση με σκοπό την ενίσχυση απόρων οικογενειών και του συστήματος υγείας.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια παρόμοιων πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής κοινότητας καθώς και της ευρύτερης περιοχής, όπως π.χ. η πρόσφατη δωρεά ύψους 65.000 ευρώ προς το Υπουργείο Υγείας της Ιορδανίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο π. Ίσσα Μούσλεχ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δήλωσε ότι ο Μακαριώτατος μελετά το ενδεχόμενο δωρεών σε φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και πρόσθεσε ότι αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την συγκεκριμένη κίνηση. Επιπλέον, τόνισε ότι οι προσπάθειες του Μακαριωτάτου πηγάζουν από την κοινωνική ευθύνη και δέσμευση να υπηρετήσει την κοινότητα με σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και στήριξης των πολιτών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι το ταμείο ιδρύθηκε από τον Πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ με την έγκριση του Παλαιστινίου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και επικεντρώνεται στην συλλογή δωρεών από ιδιώτες και φορείς της Παλαιστίνης για την ενίσχυση των εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Πατρ. Ιεροσολύμων στο πλευρό της Ιορδανίας

Το «κομβόι» ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηθλεέμ

Μέτρα στήριξης της κοινωνίας από το Πατρ. Ιεροσολύμων

Διανομή τροφίμων από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων