25/01/2021 25/01/2021 Κατόπιν εντολής του Μακαριώτατου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατέθεσε σήμερα το πρωί το ποσό των 2.100.000 ισραηλινών σέκελ (πάνω από 600.000$) στο Ισραηλινό Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, για να καλύψει ολόκληρη την αξία ενοικίου του Imperial Hotel της πύλης Jaffa. Η κατάθεση των χρημάτων αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Πατριαρχείου να...
25 Ιανουαρίου, 2021 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2021 - 15:58

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνεχίζει τις προσπάθειες στην Πύλη Jaffa

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνεχίζει τις προσπάθειες στην Πύλη Jaffa

Κατόπιν εντολής του Μακαριώτατου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου Γ΄, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων κατέθεσε σήμερα το πρωί το ποσό των 2.100.000 ισραηλινών σέκελ (πάνω από 600.000$) στο Ισραηλινό Επαρχιακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, για να καλύψει ολόκληρη την αξία ενοικίου του Imperial Hotel της πύλης Jaffa. Η κατάθεση των χρημάτων αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Πατριαρχείου να προστατεύσει το ξενοδοχείο Imperial, που αποτελεί αντικείμενο της υπό εξέλιξη δικαστικής υπόθεσης με την εβραϊκή ριζοσπαστική οργάνωση Ateret Cohanim, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει αγοράσει το ξενοδοχείο από το Πατριαρχείο. Αντιθέτως, η Ορθόδοξη Εκκλησία ισχυρίζεται ότι η αγοροπωλησία ήταν δόλια…

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θεωρεί ότι αυτή η κατάθεση είναι προ-αγοραστική και αποτελεί προληπτικό μέτρο που στοχεύει στην αντιμετώπιση τυχόν ισχυρισμών της ριζοσπαστικής οργάνωσης κατά των προστατευόμενων ενοικιαστών. Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπολογίσει ούτε προσπάθειες ούτε χρήματα για την προστασία των περιουσιών της Πύλης Jaffa, η οποία είναι  ιστορική πύλη για τους προσκυνητές των Αγίων Τόπων προς την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και τους υπόλοιπους ιερούς χώρους της Ιερουσαλήμ.

Το Πατριαρχείο τόνισε, επίσης, σε μια δήλωση που εξέδωσε σήμερα ότι η προστασία των περιουσιών του και των ιερών τόπων χρειάζεται σταθερότητα και σημαντικούς οικονομικούς πόρους, κάτι που προσπαθεί να επιτύχει, με σκοπό τη διατήρηση της αυθεντικής χριστιανικής παρουσίας στην Αγία Γη. Παράλληλα, έκανε γνωστό σε όλους τους τόνους ότι θα συνεχίσει τις νομικές του προσπάθειες και την άσκηση πίεσης, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων