13/02/2020 13/02/2020 Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών εορτάσθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χθες 30ην Ιανουαρίου/ 12ην Φεβρουαρίου 2020,  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, που στεγάζεται εντός του κτιρίου της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση “Κατά την 30ην Ιανουαρίου εκάστου έτους, η Εκκλησία εορτάζει από κοινού την μνήμην των ως άνω τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:22

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τιμά τους Τρεις Ιεράρχες

Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών εορτάσθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων χθες 30ην Ιανουαρίου/ 12ην Φεβρουαρίου 2020,  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, που στεγάζεται εντός του κτιρίου της Ιερατικής Σχολής του Πατριαρχείου.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση “Κατά την 30ην Ιανουαρίου εκάστου έτους, η Εκκλησία εορτάζει από κοινού την μνήμην των ως άνω τριών Ιεραρχών και Οικουμενικών διδασκάλων από του 11ου μ.Χ. αιώνος, επιλύσασα διά της κοινής μνήμης ταύτης διχογνωμίαν των πιστών επί του ερωτήματος, ποίος εκ των τριών τούτων Ιεραρχών ήτο μείζων. Διά της διευθετήσεως ταύτης τη εισηγήσει του Μητροπολίτου Ιωάννου του Μαυρόποδος η Εκκλησία έδωσεν απάντησιν εις όσους εθεώρουν Ιωάννην τον Χρυσόστομον ως μείζονα, εις όσους εθεώρουν Βασίλειον τον Μέγαν ως μείζονα και εις όσους εθεώρουν Γρηγόριον τον Θεολόγον ως μείζονα, ειρηνεύσασα πάντας”.

Η Εκκλησία εορτάζει την μνήμην των τριών Ιεραρχών και ως προστατών της Παιδείας, επιλεξάντων τας αξίας της αρχαίας Ελληνικής κλασικής Παιδείας, αι οποίαι υιοθετούνται υπό της αληθείας του Ευαγγελίου ως ωφέλιμοι διά τους Χριστιανούς και διά τους νέους.

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη εις τον ως άνω Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος θεία Λειτουργία την πρωίαν της εορτής, προεξάρχοντος του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας και εν ταυτώ Γέροντος Σκευοφύλακος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως κ. Ισιδώρου, συλλειτουργούντων του Σχολάρχου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου και του διακόνου π. Συμεών, Διευθυντού του Οικοτροφείου, και του διακόνου π. Πατρικίου, ψάλλοντος του κ. Βασιλείου Γκοτσοπούλου και των μαθητών της Σχολής.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ο Σχολάρχης εδεξιώθη την Αρχιερατικήν συνοδείαν και το εκκλησίασμα εις το γραφείον αυτού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων