16/04/2019 16/04/2019 Το πρακτορείο Ορθοδοξία στον πρώτο Χριστιανικό ναό στο λόφο της Σιών στα Ιεροσόλυμα. Δείτε τις κατακόμβες όπου εκκλησιάζονταν οι κυνηγημένοι από τους Ρωμαίους πιστοί τις πρώτες δεκαετίες μετά τη Σταύρωση του Ιησού. Κατά τη διάρκεια των αιώνων ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί ως τζαμί, ως χώρος συναγωγής των Εβραίων… Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που είναι ο πραγματικός...
16 Απριλίου, 2019 - 19:11

Το πρακτορείο Ορθοδοξία στον πρώτο Χριστιανικό Ναό στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Το πρακτορείο Ορθοδοξία στον πρώτο Χριστιανικό Ναό στα Ιεροσόλυμα

Το πρακτορείο Ορθοδοξία στον πρώτο Χριστιανικό ναό στο λόφο της Σιών στα Ιεροσόλυμα. Δείτε τις κατακόμβες όπου εκκλησιάζονταν οι κυνηγημένοι από τους Ρωμαίους πιστοί τις πρώτες δεκαετίες μετά τη Σταύρωση του Ιησού.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί ως τζαμί, ως χώρος συναγωγής των Εβραίων… Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ναού, τελεί κατά καιρούς λειτουργίες, ειδικά την επόμενη ημέρα του Αγίου Πνεύματος οπότε διαβάζονται οι ευχές της Πεντηκοστής  κατά τη λιτανεία από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος προς τον τάφο του Δαυίδ και το Υπερώον σύμφωνα με το δικαιωματικό τυπικό.

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων