17/01/2023 17/01/2023 Βαθιά ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. “Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν”, σημειώνει. “Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 8:21
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 7:28

Το Υπουργείο Εξωτερικών για τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Το Υπουργείο Εξωτερικών για τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Βαθιά ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν”, σημειώνει.

“Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη συνεχή υποστήριξή μας στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και προνομίων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων”, καταλήγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων εις βάρους χώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και με τη δημόσια καταδίκη τέτοιου είδους φαινομένων δηλώνει τη συμπαράστασή της στο Πατριαρχείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων