01/02/2022 01/02/2022 «Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος» Στο περιθώριο επίσκεψης κλιμακίου του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και στην εκεί λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή, τελέστηκε με πρωτοβουλία του Προξενείου τρισάγιο στη μνήμη των οκτώ Ελλήνων, στελεχών του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που έδωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδος και...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2022 - 20:59

Τρισάγιο απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος στους Έλληνες πεσόντες στη Γάζα

Διαδώστε:
Τρισάγιο απ’ τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος στους Έλληνες πεσόντες στη Γάζα

«Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος»

Στο περιθώριο επίσκεψης κλιμακίου του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και στην εκεί λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή, τελέστηκε με πρωτοβουλία του Προξενείου τρισάγιο στη μνήμη των οκτώ Ελλήνων, στελεχών του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που έδωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδος και ετάφησαν στο Κοινοπολιτειακό στρατιωτικό κοιμητήριο που βρίσκεται εκεί.

Μεταξύ των ετών 1941-1944, λειτούργησε εντός της Βρετανικής αεροπορικής βάσης στη Γάζα, Σμήνος Τεχνικής Εκπαίδευσης (Greek Training Flight) της Πολεμικής μας Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή (τότε Ε.Β.Α).

Ευχαριστούμε θερμότατα την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την ευλογία του, το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος και Πατριαρχικό Επίτροπο εν Γάζη κ. Αλέξιο και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο για την τέλεση του τρισάγιου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων