11/07/2020 11/07/2020 Το Σάββατο, 28ην Ιουνίου / 11ην Ιουλίου 2020, ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των Αγιοταφιτών Πατέρων Αρχιμανδρίτου Μαρτυρίου, θανόντος την 1ην Ιουνίου 2020 και του μοναχού Νικολάου Ζέρβη, θανόντος προ τριμήνου. Ο πρώτος των μακαριστών τούτων Αγιοταφιτών Πατέρων, διηκόνει κατά τα τελευταία έτη στο προσκύνημα της Μαδηβάς εις Ιορδανίαν, ο δεύτερος δε υπηρέτησεν ως Σχολάρχης και...
11 Ιουλίου, 2020 - 20:43
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 20:49

ΒΙΝΤΕΟ – Μνημόσυνο Αγιοταφιτών Πατέρων

Διαδώστε:
ΒΙΝΤΕΟ – Μνημόσυνο Αγιοταφιτών Πατέρων

Το Σάββατο, 28ην Ιουνίου / 11ην Ιουλίου 2020, ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο των Αγιοταφιτών Πατέρων Αρχιμανδρίτου Μαρτυρίου, θανόντος την 1ην Ιουνίου 2020 και του μοναχού Νικολάου Ζέρβη, θανόντος προ τριμήνου.

Ο πρώτος των μακαριστών τούτων Αγιοταφιτών Πατέρων, διηκόνει κατά τα τελευταία έτη στο προσκύνημα της Μαδηβάς εις Ιορδανίαν, ο δεύτερος δε υπηρέτησεν ως Σχολάρχης και συγγράψας αξιόλογα Θεολογικά και Παιδαγωγικά συγγράμματα, παροικούσε τα τελευταία έτη διά λόγους υγιείας εις Αθήνας, ένθα και εκοιμήθη.

Το μνημόσυνο τούτο οφειλετικώς ετέλεσε η Αγιοταφιτική Αδελφότης επί του Φρικτού Γολγοθά εν θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρξεν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Του Μνημοσύνου προεξήρξεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος συνιερουργούντων Αγιοταφιτών Αρχιερέων και Ιερομονάχων, Ιεροδιακόνων, περί τους είκοσι μόνον όλων των προσελθόντων πιστών, λόγω του COVID 19, παραμεινάντων έξω προσευχομένων και προσψαυόντων την πύλην και τους τοίχους της προσόψεως του Ναού.

Μετά την θεία Λειτουργία προσηνέχθη η «μακαρία» εις το Πατριαρχείον.

Η Αγιοταφιτική Αδελφότης προσεύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προαναπαυσαμένων τούτων προσφικών αδελφών εν χώρα ζώντων μετά δικαίων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων