12/10/2020 12/10/2020 Χειροτονία του μοναχού Αθανασίου Κουτσουπιά σε διάκονο τελέσθηκε χθες το πρωί (Κυριακής, 28ης Σεπτεμβρίου /11ης Οκτωβρίου 2020) κατά τη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Ο μοναχός Αθανάσιος είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής του Πατριαρχείου επί της Αγίας Σιών. Μετά την αποφοίτησή του έλαβε το σχήμα του μοναχού και εντάχθηκε στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 18:32

Χειροτονία διακόνου στη Βασιλική της Γεννήσεως

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στη Βασιλική της Γεννήσεως

Χειροτονία του μοναχού Αθανασίου Κουτσουπιά σε διάκονο τελέσθηκε χθες το πρωί (Κυριακής, 28ης Σεπτεμβρίου /11ης Οκτωβρίου 2020) κατά τη Θεία Λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

Ο μοναχός Αθανάσιος είναι απόφοιτος της Πατριαρχικής Σχολής του Πατριαρχείου επί της Αγίας Σιών. Μετά την αποφοίτησή του έλαβε το σχήμα του μοναχού και εντάχθηκε στην Αγιοταφιτική Αδελφότητα ως διακονητής τα τελευταία τέσσαρα έτη εις το προσκύνημα του Θεοδέγμονος Σπηλαίου στη Βηθλεέμ.

Τον μοναχό Αθανάσιο χειροτόνησε διάκονο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Βηθλεέμ Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ. Θεοφύλακτος, συνωδά αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

Τον χειροτονηθέντα ενίσχυσε με τους λόγους του ο Σεβασμιώτατος Θεοφύλακτος και τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς και οι διάκονοι του Θεοδέγμονος Σπηλαίου και το εκκλησίασμα της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Βηθλεέμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων