14/01/2023 17/01/2023 Κατόπιν σχετικής απόφασης του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοφίλου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Σταύρου Τζιχάντ Αράνκι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επί του Φρικτού Γολγοθά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 (31 Δεκεμβρίου 2022 με το Ιουλιανό ημερλόγιο). Ο χειροτονηθείς...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 18:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 2:41

Χειροτονία διακόνου στο Φρικτό Γολγοθά από τον Αρχιεπίσκοπο Πέλλης

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στο Φρικτό Γολγοθά από τον Αρχιεπίσκοπο Πέλλης

Κατόπιν σχετικής απόφασης του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοφίλου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του Σταύρου Τζιχάντ Αράνκι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας επί του Φρικτού Γολγοθά την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 (31 Δεκεμβρίου 2022 με το Ιουλιανό ημερλόγιο).

Ο χειροτονηθείς συνοδευόταν από τη σύζυγο, τα δύο παιδιά του και από συγγενείς, οι οποίοι μαζί με Αγιοταφίτες πατέρες προσευχήθηκαν γι’ αυτόν και αναφώνησαν το «Άξιος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος προσφώνησε τον χειροτονούμενο, ο οποίος από την πλευρά του αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο στα Αραβικά αλλά και στα Ελληνικά, τα οποία γνωρίζει άριστα έχοντας μάλιστα σπουδάσει στην Ελλάδα.

Μετά την χειροτονία, ο χειροτονηθείς υπέβαλε τα σέβη του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο στο Πατριαρχείο.

Ο διάκονος π. Σταύρος θα διακονήσει στη Αραβορθόδοξη Κοινότητα του Μπιρζέτ στην περιοχή της Ραμάλλας.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων