17/10/2021 17/10/2021 Η εις διάκονον χειροτονία του κ. Ηλία Σπυριδών, γιού του μακαριστού Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος εξ Αμπελίν βορείου Ισραήλ, περιοχής Πτολεμαΐδος- Άκκρης, έλαβε χώρα στη θεία Λειτουργία στον Φρικτό Γολγοθά τo πρωί του Σαββάτου, 3ης/ 16ης Οκτωβρίου 2021. Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου Πατριαρχικού Επιτρόπου Άκκρης...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2021 - 10:04

Xειροτονία διακόνου στον φρικτό Γολγοθά

Διαδώστε:
Xειροτονία διακόνου στον φρικτό Γολγοθά

Η εις διάκονον χειροτονία του κ. Ηλία Σπυριδών, γιού του μακαριστού Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος εξ Αμπελίν βορείου Ισραήλ, περιοχής Πτολεμαΐδος- Άκκρης, έλαβε χώρα στη θεία Λειτουργία στον Φρικτό Γολγοθά τo πρωί του Σαββάτου, 3ης/ 16ης Οκτωβρίου 2021.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, συλλειτουργούντων των Αγιοταφιτών Ιερομονάχων Αρχιμανδρίτου π. Φιλοθέου Πατριαρχικού Επιτρόπου Άκκρης Πτολεμαΐδος και Αραβοφώνων Πρεσβυτέρων από το βόρειο Ισραήλ και προσευχομένων πιστών, που τίμησαν τον χειροτονούμενο, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο χειροτονούμενος χθες διάκονος θα χειροτονηθεί μετά από διάστημα προετοιμασίας και ιερέας, προς διακονία στην Κοινότητα Ζντέιντε του βορείου Ισραήλ.

Πριν τη χειροτονία, ο χειροτονών Αρχιερέας μίλησε με ποιμαντικούς λόγους για το αξίωμα της Ιεροσύνης. Αφού τους άκουσε με προσοχή, ο χειροτονούμενος γονάτισε με ταπείνωση, για να δεχθεί τη χάρη του Αγίου Πνεύματος δια της επικλήσεως και της επιθέσεως των χειρών του Αρχιερέως.

Μετά την απόλυση της θείας Λειτουργίας, ο χειροτονηθείς ανέβηκε στο Πατριαρχείο και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ο οποίος νουθέτησε αυτόν πατρικά και τον ευλόγησε «δι’ εὐδοκίμησιν αὐτοῦ εἰς τήν διακονίαν αὐτοῦ».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων