13/06/2020 13/06/2020 Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τυο Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σήμερα στην Θεία Λειτουργία επί του Φρικτού Γολογοθά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερων χειροτονία του διακόνου π. Αλέξανδρου Γιασέβιτς, ο οποίος διακονούσε μέχρι τώρα στην Ρωσόφωνη Κοινότητα του Πατριαρχείου εις Μπερ Σέβα. “Πριν από δύο χρόνια εισήλθες στον Πανίερο Ναό...
13 Ιουνίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2020 - 14:53

Χειροτονία πρεσβυτέρου για το Ρωσικό ποίμνιο στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου για το Ρωσικό ποίμνιο στα Ιεροσόλυμα

Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τυο Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σήμερα στην Θεία Λειτουργία επί του Φρικτού Γολογοθά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων κ. Αριστόβουλος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερων χειροτονία του διακόνου π. Αλέξανδρου Γιασέβιτς, ο οποίος διακονούσε μέχρι τώρα στην Ρωσόφωνη Κοινότητα του Πατριαρχείου εις Μπερ Σέβα.

“Πριν από δύο χρόνια εισήλθες στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως ως απλός προσκυνητής και μετά το πέρας της χειροτονίας εξήλθες ως Άγγελος, διακονητής των Ιερών Μυστηρίων. Σήμερον αφίχθης εις τον Φρικτόν Γολγοθάν ως Άγγελος και εντός ολίγου, η θεία Χάρις του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος θα σε καταστήσει “εις τον άγιον και υπερμέγιστον βαθμόν της Ιερωσύνης, εις το ενδότερον του καταπετάσματος, εις τα Άγια των Αγίων, όπου παρακύψαι οι Άγιοι Άγγελοι επιθυμούσι, και θεάσασθαι αυτοψεί το πρόσωπον της αγίας Αναφοράς, και απολαύσαι της θείας και ιεράς Λειτουργίας”. Και πάλι θα γίνουμε μάρτυρες ενός μοναδικού θαύματος και θα αναφωνήσουμε: “Αύτη η αλλοίωσις της δεξιάς του Υψίστου”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του προς τον νέο πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Μαδάβων.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος, τόνισε:

“Από τώρα και στο εξής οι ευθύνες σου αυξάνονται. Ο κόπος θα είναι μεγάλος. Θα πρέπει να καλλιεργήσεις προπαντώς την υπομονή στους πειρασμούς. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας, η Αγία και Ιερά Σύνοδος και όλοι οι Πατέρες της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος σε δέχθηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και θα σε στηρίξουν στο έργο σου. Η σύζυγός σου, η οποία σε στήριξε με την αγάπη της, θα σταθεί και πάλι δίπλα σου. Η αγαπητή σου κόρη Μαρία, η οποία έταξε τον εαυτό της στην θεραπεία των ασθενών με την ιατρική, χαίρεται και καμαρώνει τον πατέρα της. Ο μικρός σου γιός Παύλος, στέκεται στη σκιά σου και περιμένει να τον διδάξεις από την εμπειρία σου στην Εκκλησία. Όλοι θα σταθούμε δίπλα σου και θα σε ενισχύσουμε στη νέα σου διακονία”.

Ο π. Αλέξανδρος στην αντιφώνηση του, τόνισε:

“Ο Κύριος με έφερε στην πόλη της Be‘er Sheva, όταν εσείς Σεβασμιώτατε Αριστόβουλε αρχίσατε να τελείτε τακτικά τη θεία Λειτουργία εκεί σε μία μικρή ρωσόφωνη κοινότητα, η οποία βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πατριάρχου Αβραάμ. Μετά από πολλά χρόνια ακούστηκε εκεί ξανά η Ιερά ψαλμωδία και άρχισε να τελείται η Θεία Λειτουργία. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα αμέσως μία έντονη επιθυμία να εργαστώ σκληρά για την Εκκλησία. Αυτό νιώθω και τώρα. Μπροστά μου υπάρχει ένα μεγάλο πεδίο για δράση, επειδή η κοινότητα αναπτύσσεται, και πολλοί Ρώσοι χριστιανοί ζούν στην Be’er Sheva και σε άλλες πόλεις του νότου”.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος “επέθεσε αυτώ τας χείρας και επεκαλέσθη επ’ αυτόν την θείαν Χάριν, την πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσαν και τα ελλείποντα αναπληρούσαν”.

Τον χειροτονηθέντα επευφήμησαν διά του «άξιος» οι συμπροσευχόμενοι Αγιοταφίται Πατέρες, η σύζυγος και οι συγγενείς αυτού και μέλη της Κοινότητος Μπερ Σέβα. Μετά την χειροτονίαν η Αρχιερατική Συνοδεία μετά του χειροτονηθέντος υπέβαλε τα σέβη αυτής και εξέφρασε τας ευχαριστίας αυτής προς τον Μακαριώτατον.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων