19/01/2023 19/01/2023 Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τιμούν σήμερα, 6/19 Ιανουαρίου 2023 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Συλλειτούργησαν Αγιοταφίτες Αρχιερείς και Πατέρες. Στον φετινό εορτασμό λαμβάνουν μέρος εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος....
19 Ιανουαρίου, 2023 - 8:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 9:01

Θεοφάνεια στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τιμούν σήμερα, 6/19 Ιανουαρίου 2023 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Συλλειτούργησαν Αγιοταφίτες Αρχιερείς και Πατέρες. Στον φετινό εορτασμό λαμβάνουν μέρος εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού:

Ο Καθαγιασμός των υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό

Χθες, στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού, στον τόπο της Βάπτισης του Κυρίου, ο Μακαριώτατος μετέβη και τέλεσε τον Καθαγιασμό των υδάτων. Νωρίτερα το πρωί εορτάστηκε στον Πατριαρχικό και Μοναστηριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Παραμονή των Θεοφανείων με την τέλεση του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Θεοφίλου. Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού, συμπροσευχομένων Αρχιερέων, Αγιοταφιτών πατέρων και προσκυνητών.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ιορδάνης ποταμός: Ο Καθαγιασμός των υδάτων στον τόπο της Βάπτισης του Κυρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων