17/05/2022 17/05/2022 Ελληνορθόδοξους προσκυνητές συνοδευόμενους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.  Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως «ανεμνήσθησαν ημερών αρχαίων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όταν από πεντηκονταετίας ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως επισκεπτόταν το Πατριαρχείο ως Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος (Δημητρίου) και συνοδός του μακαριστού Γέροντός του,...
17 Μαΐου, 2022 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 13:12

Ζωντάνεψαν μνήμες πεντηκονταετίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Ζωντάνεψαν μνήμες πεντηκονταετίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Ελληνορθόδοξους προσκυνητές συνοδευόμενους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Μακαριώτατος και ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως «ανεμνήσθησαν ημερών αρχαίων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όταν από πεντηκονταετίας ο Σεβασμιώτατος Ηλιουπόλεως επισκεπτόταν το Πατριαρχείο ως Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος (Δημητρίου) και συνοδός του μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων κυρού Θεοδώρου (Τζεδάκη) μαζί με τον επίσης τότε Αρχιμανδρίτη Θεοδώρου (Χορευτάκη) και νυν Πατριάρχη Αλεξανδρείας, μαζί με τον Σύλλογο τον οποίο είχε ιδρύσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρος (Τζεδάκης), τα Πανάγια Προσκυνήματα και τον νυν Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο ως ηγούμενο τότε του εν Κανά της Γαλιλαίας Προσκυνήματος.

Ο Μακαριώτατος απένειμε για την επίσκεψη Αρχιερατικό εγκόλπιο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και εικόνα της Θεοτόκου και του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων