03/12/2018 03/12/2018 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Φιλάρετου. Η επίδρασή του στη ζωή του ρωσικού κράτους και της ρωσικής Εκκλησίας ήταν μεγάλη, τον τιμούσαν και τον σέβονταν και κληρικοί και λαϊκοί σε όλη τη χώρα, ήταν άνθρωπος πολύ υψηλού πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου, τον άκουγαν, του ζητούσαν συμβουλή, την άποψή του τιμούσαν ακόμη και...
03 Δεκεμβρίου, 2018 - 1:18

Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Φιλαρέτου, Μητροπ. Μόσχα

Διαδώστε:
Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Φιλαρέτου, Μητροπ. Μόσχα

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Φιλάρετου. Η επίδρασή του στη ζωή του ρωσικού κράτους και της ρωσικής Εκκλησίας ήταν μεγάλη, τον τιμούσαν και τον σέβονταν και κληρικοί και λαϊκοί σε όλη τη χώρα, ήταν άνθρωπος πολύ υψηλού πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου, τον άκουγαν, του ζητούσαν συμβουλή, την άποψή του τιμούσαν ακόμη και οι αυτοκράτορες ο Νικόλαος Α’ και ο Αλέξανδρος Β’. 

Ο άγιος Φιλάρετος ηγούνταν των θεμάτων της πνευματικής παιδείας στη Ρωσία, ασχολήθηκε με την διαμόρφωση και την αναθεώρηση της Πνευματικής Ακαδημίας της Μόσχας. Έτρεφε μεγάλο ενδιαφέρον σε θέματα του ρωσικού πολιτισμού. Στο τέλος της ζωής του κατάφερε να ολοκληρώσει τη μετάφραση της Αγίας Γραφής στη ρωσική γλώσσα.

Τα λείψανά του βρίσκονται στην Λάβρα της  Αγίας Τριάδας, στο ναό του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων