19/12/2018 19/12/2018 Ο Πρωθιεράρχης της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Εξωτερικού δήλωσε ότι οι ενέργειες του Φαναριού στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν στην αιματοχυσία. Η πράξη του Οικουμενικού Πατριάρχη για την παραχώρησης της αυτοκεφαλίας έγινε με παράβαση όλων των εκκλησιαστικών κανόνων, επιδεινώνει την διχόνοια μεταξύ των πιστών στην Ουκρανία, και προφανώς είναι ένας πολιτικός τρόπος να χωρίσουν τους...
19 Δεκεμβρίου, 2018 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2018 - 9:36

Καυστικές δηλώσεις Ρωσικής Εκκλησίας για το Ουκρανικό

Διαδώστε:
Καυστικές δηλώσεις Ρωσικής Εκκλησίας για το Ουκρανικό

Ο Πρωθιεράρχης της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Εξωτερικού δήλωσε ότι οι ενέργειες του Φαναριού στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν στην αιματοχυσία.

Η πράξη του Οικουμενικού Πατριάρχη για την παραχώρησης της αυτοκεφαλίας έγινε με παράβαση όλων των εκκλησιαστικών κανόνων, επιδεινώνει την διχόνοια μεταξύ των πιστών στην Ουκρανία, και προφανώς είναι ένας πολιτικός τρόπος να χωρίσουν τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Στην ουσία όμως οι περισσότεροι πιστοί ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και αν γίνουν κάποιες βίαιες κινήσεις, όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν στην αιματοχυσία και στην αδελφοκτονία. Εμείς από την πλευρά μας προσευχόμαστε να χαρίσει ο Κύριος την ειρήνη στην Ουκρανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων