16/10/2018 16/10/2018 Ακολουθώντας την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας, η Εκκλησία της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά επίσης την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιατικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας . «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας, μέλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακολουθεί αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Μητρ. Ιλαρίων προσθέτοντας...
16 Οκτωβρίου, 2018 - 12:28

Η Λευκορωσία σταματά την κοινωνία με το Φανάρι

Διαδώστε:
Η Λευκορωσία σταματά την κοινωνία με το Φανάρι

Ακολουθώντας την απόφαση του Πατριαρχείου της Μόσχας, η Εκκλησία της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι σταματά επίσης την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιατικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας .

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας, μέλος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακολουθεί αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Μητρ. Ιλαρίων προσθέτοντας ότι όλες οι τελευταίες αποφάσεις που έχουν ληφθεί αφορούν και όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες που εμπίπτουν στην επικράτεια της ρωσικής εκκλησίας. περιλαμβανομένης και της Λευκορωσίας.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων