18/12/2018 18/12/2018 Για «απαράδεκτη παρέμβαση του κράτους στις υποθέσεις της εκκλησίας» κάνει λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων της εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας. Και τονίζει ότι ενδεχόμενη προσφυγή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα δικαίωνε την UOC. «Κανένα...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:26

Πατρ. Μόσχας: Το Ευρ. Δικαστήριο θα δικαίωνε την UOC

Διαδώστε:
Πατρ. Μόσχας: Το Ευρ. Δικαστήριο θα δικαίωνε την UOC

Για «απαράδεκτη παρέμβαση του κράτους στις υποθέσεις της εκκλησίας» κάνει λόγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος επί των σχέσεων της εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου της Μόσχας. Και τονίζει ότι ενδεχόμενη προσφυγή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) θα δικαίωνε την UOC.

«Κανένα δικαστήριο δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το δικαίωμα του κράτους να δημιουργεί θρησκευτικές κοινότητες με βάση την πολιτική κατάσταση… Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να υποστηρίξει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που έχει επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ονούφριο» τόνισε ο κ. Βαχτάνγκ Κιπσίτζε.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων