05/12/2018 05/12/2018 Δέηση στην Ιερά Μονή Ντονσκό της Μόσχας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Τύχωνα, ετέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, την ημέρα μνήμης του ενθρονισμού του Αγίου. Στη δέηση παρεβρέθηκαν Ιερείς Και κληρικοί της Επαρχίας της Μόσχας, καθώς και οι εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Ρωσίας. Ο Άγιος Τύχων (Βασίλειος Ιβάνοβιτς Μπελλάβιν) γεννήθηκε...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 13:39

Στην Ιερά Μονή Ντονσκό ο Πατριάρχης Κύριλλος

Διαδώστε:
Στην Ιερά Μονή Ντονσκό ο Πατριάρχης Κύριλλος

Δέηση στην Ιερά Μονή Ντονσκό της Μόσχας, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Τύχωνα, ετέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, την ημέρα μνήμης του ενθρονισμού του Αγίου. Στη δέηση παρεβρέθηκαν Ιερείς Και κληρικοί της Επαρχίας της Μόσχας, καθώς και οι εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Ρωσίας.

Ο Άγιος Τύχων (Βασίλειος Ιβάνοβιτς Μπελλάβιν) γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1865 μ.Χ. στην πόλη Τοροπιέτς της επαρχίας Πσκωβ. Σε ηλικία δεκατριών ετών παρακολουθεί το εκκλησιαστικό σεμινάριο του Πσκωφ και μετά από έξι χρόνια εγγράφεται στην θεολογική ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως. Σε ηλικία είκοσι έξι ετών ακολούθησε τον μοναχικό βίο και γίνεται μοναχός. Η κουρά του έγινε στο παρεκκλήσι της εκκλησιαστικής σχολής του Πσκωβ, όπου ήταν καθηγητής. Ως μοναχός απέκτησε το όνομα Τύχων, προς τιμήν του Αγίου της Ρωσίας, που έζησε κατά τον 18ο αιώνα μ.Χ., του Αγίου Τύχωνος του Ζαντόσκ (τιμάται 13 Αυγούστου).

Το 1898 μ.Χ. εκλέγεται Επίσκοπος της Μητροπόλεως του Χομσκ και ένα χρόνο αργότερα Επίσκοπος των Αλεουτιανών Νήσων της Αλάσκας. Το 1905 μ.Χ. προάγεται σε Αρχιεπίσκοπο της πόλεως Ιεροσλάβ.

Το 1914 μ.Χ. ξεσπά ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος. Ο Άγιος Τύχων στάθηκε στο πλευρό της πατρίδος του και του ποιμνίου του. Η προσφορά του ήταν μεγάλη. Γι’ αυτό, δύο χρόνια αργότερα, μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Μόσχας Μακαρίου, εκλέγεται Μητροπολίτης Μόσχας. Ο λαός υποδέχεται θριαμβευτικά τον νέο ποιμενάρχη του.

Το έτος 1917 μ.Χ. γίνεται ανατροπή του καθεστώτος από τους Μπολσεβίκους και τα πράγματα αλλάζουν. Ο Άγιος Τύχων καλεί Σύνοδο, για να μελετήσει την κατάσταση και να εξετάσει το θέμα σχέσεων Εκκλησίας και κράτους. Στις 28 Οκτωβρίου 1917 μ.Χ., μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Βλαντιμίρ έγινε η κλήρωση για την ανάδειξη του νέου Πατριάρχη Μόσχας. Ο κλήρος, τον οποίο τράβηξε ο ερημίτης Γέροντας Αλέξιος, έπεσε στον Άγιο Τύχωνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων