28/12/2018 28/12/2018 Σε τελευταία συνεδρία της κατά το απερχόμενο έτος 2018 συνήλθε στις 28 Δεκεμβρίου 2018 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας υπο την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Σημειωτέον ότι η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας. Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών...
28 Δεκεμβρίου, 2018 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2018 - 17:58

Τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας για το 2018

Διαδώστε:
Τελευταία συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας για το 2018

Σε τελευταία συνεδρία της κατά το απερχόμενο έτος 2018 συνήλθε στις 28 Δεκεμβρίου 2018 η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας υπο την προεδρία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου. Σημειωτέον ότι η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προσφώνησε τους παρισταμένους και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Καλωσορίζω καρδιακά όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σε καταληκτήρια συνεδρία του απερχομένου έτους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια επαρκώς διευρυμένη ημερήσια διάταξη: αναμένεται η ολοκλήρωση πολλών θεμάτων, με τα οποία έχουμε ασχοληθεί τα τελευταία. Ορισμένα ζητήματα θα αφορούν τη λειτουργία Συνοδικών ιδρυμάτων. Θα πρέπει να σκεφθούμε την επίλυση πολλών εκκρεμοτήτων σχετικά με τη στελέχωση, μεταξύ άλλων και εξαιτίας μεταβολών τινων στην εκκλησιαστική δομή, διότι προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία νέων εκκλησιαστικών διοικητικών μονάδων στο εξωτερικό. Γι΄αυτό θα πρέπει να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Θέλω να επαναλάβω ότι είναι αρκετά διευρυμένη η ημερήσια διάταξη, ώστε να προχωρήσουμε αμέσως στις εργασίες».

Τα μόνιμα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι: ὁ Μητροπολίτης Κιέβου καὶ πάσης Οὐκρανίας Ὀνούφριος ὁ Μητροπολίτης Κρουτίτσκης καὶ Κολόμνας Ἰουβενάλιος, ὁ Μητροπολίτης Κισινέφ καὶ πάσης Μολδαβίας Βλαδίμηρος, ὁ ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας στη Δημοκρατία του Καζακστάν ο Μητροπολίτης Ἀστάνης καὶ Καζακστὰν Ἀλέξανδρος, ὁ επικεφαλής της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Κεντρικής Ασίας ο Μητροπολίτης Τασκένδης καὶ Οὐζμπεκιστάν Βικέντιος, ὁ Μητροπολίτης Ἁγίας Πετρουπόλεως καὶ Λάντογκας, ὁ Μητροπολίτης Μινσκ καὶ Ζασλάβλ και Πατριαρχικός Ἔξαρχος πάσης Λευκορωσίας Παῦλος, ὁ Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ἱλαρίωνας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Για να συμμετάσχουν στη χειμερινή περίοδο (Σεπτέμβριος – Φεβρουάριος) προσεκλήθησαν: ὁ Μητροπολίτης Ζαποροζγιε καὶ Μελιτουπόλεως Λουκάς, ὁ Μητροπολίτης Μπαρναοὺλ καὶ Ἀλταΐ Σέργιος, ὁ Ἐπίσκοπος Νάρβας καὶ Πριτσούντγιε Λάζαρος, ὁ Ἐπίσκοπος Ρύμπινσκ καὶ Ντανίλοφ Βενιαμὶν, ὁ Ἐπίσκοπος Ναχόντκας καὶ Πρεομπραζένκας Νικόλαος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων